EXCLUSIV | Suma rușinoasă pe care i-a propus-o Răzvan Burleanu lui Gică Hagi pentru a deveni selecționer: „E o jignire! Cum să accepte așa ceva?”

Andrei Alexandra / 05.01.2022, 16:46
EXCLUSIV | Suma rușinoasă pe care i-a propus-o Răzvan Burleanu lui Gică Hagi pentru a deveni selecționer: „E o jignire! Cum să accepte așa ceva?”

Gică Hagi chiar a fost la un pas de echipa națională! Playsport a aflat că fostul mare jucător al României ar fi fost decis să accepte oferta FRF, din urmă cu mai bine de o lună, dar „Regele” s-ar fi simțit jignit de propunerea lui Răzvan Burleanu.

Naționala încă nu are un selecționer, iar variantele pe care Răzvan Burleanu le poate accesa sunt din ce în ce mai puține. Sezonul tricolorilor va începe peste doar trei luni. România are programate două amicale în luna martie, astfel că federalii sunt tot mai presați de timp.

Suma rușinoasă pe care i-a propus-o Răzvan Burleanu lui Gică Hagi pentru a deveni selecționer

Plecarea lui Mirel Rădoi de la cârma naționalei a adus FRF în fața unei situații mai puțin plăcute. Cu vistieria afectată de campaniile ratate de până acum, federalii se văd nevoiți să deschidă foarte bine ochii înaintea poate celei mai grele decizii din ultima vreme.

Deși multă nume anunța un nou om al casei pe banca tricolorilor, Răzvan Burleanu a început negocierile cu totul surprinzător. FRF l-a pus în capul listei pe Gică Hagi.

Patronul Farului a invocat un conflict de interese și a refuzat. A urmat apoi zborul la Salonic. Playsport a anunțat în exclusivitate noua încercare de forță a lui președintelui FRF. Răzvan Lucescu.

Pentru FRF a urmat telenovela Dan Petrescu, cu final așteptat. Ultimul pe lista negocierilor este Ladislau Boloni. Fostul selecționer a primit vizita lui Burleanu și a lui Mihai Stoichiță. Iar răspunsul este, pentru moment, dezarmant. Fostul mijlocaș al Stelei a promis o contra-vizită.

„Aventura” federală ar fi avut un parcurs mult mai „predictibil” dacă Gică Hagi ar fi acceptat propunerea inițială a lui Răzvan Burleanu. Iar Playsport a aflat amănunte extrem de interesante despre întâlnirea dintre cei doi, dar și despre intențiile Regelui.

Potrivit surselor noastre, patronul Farului s-ar fi prezentat la întâlnirea cu Răzvan Burleanu decis să revină după 20 de ani pe banca naționalei pentru care a făcut istorie.

Totuși, în ciuda entuziasmului inițial, Hagi ar fi făcut pasul în spate când a văzut propunerea celor de la FRF. Fostul mare fotbalist al României chiar ar fi fost hotărât să lase de la el în negocieri, dacă ar fi primit semnale de apreciere și de bună intenție din partea FRF. În schimb, Hagi s-ar fi simțit umilit de propunerea lui Răzvan Burleanu și ar fi decis să pună capăt pe loc oricărei discuții.

Hagi ar fi preferat să vină pe gratis la echipa națională, toată lumea ar fi înțeles atunci că el chiar iubește fotbalul românesc.

Însă, 10.000 de euro pe lună este o jignire. Păi cum să accepte așa ceva, când Mirel Rădoi a avut 25.000 euro, Cosmin Contra a avut 35.000 de euro, iar Daum a avut 50.000 de euro pe lună? Aici nu este vorba despre bani, este vorba despre un principiu”, ne-au dezvăluit surse din anturajul „Regelui”.

Răspunsul oficial al lui Gică Hagi

Gică Hagi a surprins spre finalul lunii noiembrie. „Regele” a acceptat propunerea lui Răzvan Burleanu, de a avea o discuție pe tema preluării echipei naționalei.

În cele din urmă, patronul Farului a spus pas și a explicat refuzul prin conflictul de interese la care ar fi fost expus în cazul acceptării ofertei.

„Am primit o ofertă din partea președintelui Federației Române de Fotbal pentru postul de selecționer al Naționalei României, dar, chiar dacă mi-am dorit, acest lucru nu este posibil atâta timp cât sunt acționar majoritar la un club din Liga 1, nu așa cum s-a speculat că am refuzat!

Doresc succes echipei României și noului selecționer în atingerea obiectivelor!”, a dezvăluit Hagi în cadrul unui comunicat.

Răzvan Burleanu, acuzat de … turism electoral

Numele grele pe care Răzvan Burleanu a reușit să le aducă la masa tratativelor nu ar fi întâmplătoare. Mulți oameni de fotbal susțin că președintele FRF și-ar fi început deja campania electorală, iar întâlnirile cu Gică Hagi, Dan Petrescu sau Răzvan Lucescu nu ar fi decât exerciții de imagine.

Mai mult, aceștia vorbesc tot mai des de anunțarea lui Adi Mutu, soluția care a părut cea mai oportună și comodă pentru FRF, încă de la început.

Unul dintre cei mai duri contestatari ai practicilor federalilor este Mircea Sandu. Fostul șef de la Casa Fotbalului a vorbit la Playsport Live despre strategia lui Răzvan Burleanu.

Gică Hagi a răspuns unei invitații și sunt convins că în această discuție Hagi a ținut un discurs despre cum se organizează un proiect. Cine a avut urechi de auzit, a auzit.

Vă garantez că nu a fost dorit la națională. Nici nu îl doresc, nici nu îl vor. Nu s-a făcut o ofertă clară. Pentru a face o ofertă, trebuie să ai un contract
Mircea Sandu în cadrul emisiunii Playsport Live.

Bosnia, Finlanda și Muntenegru sunt adversarele României în Liga Națiunilor. Competiția va începe în luna iunie, iar programul tricolorilor va fi unul infernal.