Cazuri de dopaj în Liga I, nedescoperite până acum. Mărturisire în direct al unui fost jucător al FCSB

Giosanu Catinca / 24.02.2021, 23:12
Cazuri de dopaj în Liga I, nedescoperite până acum. Mărturisire în direct al unui fost jucător al FCSB

Un fost jucător al echipei antrenate acum de Toni Petrea a vorbit despre noi cazuri de dopaj în rândul colegilor săi.  În vârstă de 41 de ani, Răzvan Stanca i-a lăsat pe toți cu gura căscată în moment în care a dezvăluit cum se petrecea totul.

Cazuri de dopaj în Liga I, nedescoperite până acum

Jurnaliștii de la gsp.ro au transmis că Răzvan Stanca a recunoscut că s-a dopat la Pandurii Târgu-Jiu. În urma acestui anunț, fostul portar a ieșit public pentru a lămuri situația.

S-a produs o mare confuzie. Eu am făcut injecții subcutanate la Pandurii, nu în venă. Dacă bagi în sânge, da, e adio! Dar n-am făcut asta. Nu m-am dopat niciodată în viața mea. Nici la Steaua, e posibil să mă fi exprimat greșit în emisiunea de acum o lună. Și dacă m-aș fi dopat, n-aș fi recunoscut la TV, vă dați seama. Dar nu e cazul. De ce m-aș fi dopat ca portar? E doar o confuzie.”, a declarat Stanca, pentru sursa anterior citată, într-un drept la replică.

Acum, fotbalistul pare că se încurcă în declarații, întrucât afirmațiile făcute de el cu privire la acest subiect controversat se bat cap în cap.

Răzvan Stanca, declarații controversate
Răzvan Stanca a vorbit despre cazuri de dopaj în Liga 1

Mărturisire în direct al unui fost jucător al FCSB: „Făceam injecții”

Răzvan Stanca a spus că a făcut injecții cu ozon doar pe vremea când evolua la Pandurii Tg. Jiu. El a subliniat că pe vremea când era FCSB nu a apelat la această terapie.

Acea terapie cu ozon am făcut-o la Pandurii, dar erau niște injecții pentru a recupera organismul, nu pentru a te dopa sau pentru a fi cu un pas peste adversar. Era o simplă metodă de a regenera organismul, pentru că jucam din 3 în 3 zile! Asta a fost tot. La Steaua, pe corpul meu, eu n-am făcut această terapie!”, a declarat Răzvan Stanca, miercuri, 24 februarie, la Look Sport.

Chiar dacă acum susține că în perioada FCSB nu s-a apelat la ozonoterapie, Stanca spunea în urmă cu câteva săptămâni exact contrariul.

La FCSB am făcut acea terapie cu ozon în venă, ca să revii mai repede. Am făcut și la Pandurii, cu Paligora. La început e dureros, se umflă pielea.”, a dezvăluit Stanca, în urmă cu o lună, pentru ProSport.

Conform regulamentului WADA, „orice manipulare a sângelui este strict interzisă şi, implicit, este considerat doping”. De asemenea, statutul agenţiei mondiale mai specifică faptul că „orice procedură anti-doping trebuie declanşată în termen de 10 ani de la data pretinsei încălcări a regulamentului”.