Ce a declarat Ionuț Chirilă despre posibilitatea de a prelua Dinamo

Olteanu Ștefan / 30.06.2022, 16:42
Ce a declarat Ionuț Chirilă despre posibilitatea de a prelua Dinamo

Întrebat despre posibilitatea de a prelua Dinamo, Ionuț Chirilă (56 de ani) a oferit un răspuns ce le dă speranțe fanilor din „Ștefan cel Mare”. Aflat ultima oară sub contract cu Academica Clinceni, Ionuț Chirilă s-a arătat deschis unei noi colaborări cu Dinamo, dar le-a cerut celor din conducere să rezolve mai întâi câteva lucruri esențiale.

O poate readuce Ionuț Chirilă pe Dinamo în Liga 1 după doar un sezon? Ce a declarat antrenorul despre posibilitatea de a prelua Dinamo

Ionuț Chirilă, fost antrenor la Centrul de copii și juniori de la Dinamo, ar putea avea în această vară posibilitatea de a prelua prima echipă a „câinilor”. Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a pentru prima oară în istorie, iar clubul trece printr-o reorganizare totală.

Recent, banca tehnică a rămas descoperită, după ce PlaySport.ro a anunțat în exclusivitateGică Mihali a purtat o discuție cu Răzvan Zăvăleanu și a decis să părăsească echipa. Între timp, Mihali și-a găsit o nouă echipă și a ajuns în Liga 3.

Revenind la Dinamo, mai mulți oameni de fotbal, apropiați ai clubului alb-roșu, s-au îngrămădit să facă o recomandare conducerii din „Ștefan cel Mare”. Dinu Gheorghe sau Ciprian Marica au ajuns la concluzia că un om important care ar putea pune umărul la promovarea lui Dinamo este Ionuț Chirilă, fostul antrenor al Academicii Clinceni.

La auzul acestor recomandări, tehnicianul de 56 de ani s-a văzut nevoit să ofere o primă reacție. Chirilă și-a arătat deschiderea de a colabora cu Dinamo, dar le cere șefilor din „Ștefan cel Mare” să îi îndeplinească anumite cereri:

Hm, ar putea părea că mă bag în seamă în acest subiect, aşa că nu aş vrea să vorbesc prea multe. O fac însă pentru că mi-a fost pronunţat numele. Mulţi consideră că ştiu să ridic lucruri din nimic… Inclusiv la Academica Clinceni am convingerea că salvam echipa dacă mă ascultau şi plăteau un salariu, măcar, jucătorilor.

La Dinamo ar trebui să fie rezolvate câteva lucruri de bază. Adică acelea legate de o organigramă minimă, finanţe pentru staff, teren de antrenament si un lot de jucători. Şi cred că se poate promova din primul an.

Numai să nu se tărăgăneze lucrurile până în octombrie, noiembrie că atunci nu s-ar mai putea intra în play-off”, a declarat Ionuț Chirilă, potrivit digisport.ro.

Ciprian Marica îl cere pe Ionuț Chirilă la Dinamo. „Ar trebui să vină și rândul lui! Ar veni și cu bani de acasă”

Ciprian Marica a făcut presiuni asupra conducerii din „Ștefan cel Mare” pentru ca Ionuț Chirilă să fie numit în funcția de antrenor. Fostul mare atacant al echipei naționale e convins că tehnicianul de 56 de ani are toate atuurile pentru a fi pe banca tehnică a „câinilor”, dar în același timp nu știe dacă Dinamo își va permite să mai angajeze vreun antrenor în situația actuală:

Ținând cont că au antrenat atâția antrenori Dinamo, ar trebui să vină și rândul lui. Omul ăsta nu a avut șansa, cu toate că a făcut atâtea pentru Dinamo.

E un dinamovist, ar veni și cu bani de acasă numai să o antrenze pe Dinamo. Dacă toți au avut șansa să o antreneze pe Dinamo, eu cred că Ionuț Chirilă ar merita.

Nu numai că ar trebui și ar putea. Chiar ar merita acest lucru. Sigur, e foarte greu să reușești ceva. Nici cei de acolo nu-și permit să aducă un antrenor. Nici ei nu știu ce va fi”, a declarat Ciprian Marica, la Pro Arena.

În intervalul septembrie – decembrie 2021, Ionuț Chirilă a rezistat 9 meciuri pe banca Academicii Clinceni. Sub comanda sa, echipa a obținut două egaluri și a încasat 7 înfrângeri.

De-a lungul carierei, el le-a mai pregătit pe Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, CSMS Iași și ASA Tg. Mureș.