Ce a declarat tatăl lui David Popovici la întâlnirea sportivului cu premierul Nicolae Ciucă

Giosanu Catinca / 27.06.2022, 20:08
Ce a declarat tatăl lui David Popovici la întâlnirea sportivului cu premierul Nicolae Ciucă

Tatăl lui David Popovici a luat prin surprindere pe toată lumea cu declarațiile pe care le-a făcut la întâlnirea sportivului cu premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, luat prin surprindere de tatăl lui David Popovici

Dublul campion mondial în probele de 100 și 200 de metri liber, David Popovici, s-a întâlnit, luni, cu prim-ministrul României. Înotătorul român a venit la Guvern însoțit de tatăl său, Mihai Popovici.

La întâlnirea dintre David Popovici și prim-ministrul Nicolae Ciucă au mai fost prezenți antrenorul Adrian Rădulescu și Camelia Potec, președintele FR de Natație, precum și Gică Popescu, consilierul onorific al primului ministru.

Mihai Popovici a făcut o declarație neașteptată

Mihai Popovici i-a adresat câteva cuvinte mari premierului Nicolae Ciucă.

Putem să reușim și în anii următori și aici aveți oameni care vă pot povesti ce înseamnă înotul în România și ce ar putea să însemne. Ăsta (n.r. face semn către David Popovici) e doar începutul. Și nu e doar începutul lui David, e începutul unei noi generații.”, i-a spus Mihai Popovici premierului Ciucă.

Cum a reacționat premierul Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe campionul mondial la înot David Popovici pentru performanţele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta.

Șeful Executivului le-a transmis, totodată, aprecieri și mulțumiri celor care au ghidat şi susţinut cariera faimosului sportiv.

M-am bucurat să îi strâng mâna şi să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toţi mândri. L-am sfătuit să rămână acelaşi om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung şi mai greu. Seriozitatea, dorinţa de a performa, dedicarea, dar şi pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generaţie, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor.

David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generaţii şi sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanţa obţinută se va produce un declic în sportul românesc.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

La întâlnirea dintre David Popovici și Nicolae Ciucă au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar și secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu.