Ce a pățit un român după ce și-a cumpărat un BMW din străinătate cu 10.000 de euro mai puțin decât valora mașina. Poliția a intervenit de urgență

Alex Cazacu 01.06.2023, 13:41
Ce a pățit un român după ce și-a cumpărat un BMW din străinătate cu 10.000 de euro mai puțin decât valora mașina. Poliția a intervenit de urgență

Dacă e mai ieftin, nu înseamnă că e și mai avantajos, spune o vorbă. Acest lucru l-a aflat și un român care și-a cumpărat un BMW din străinătate. Bărbatul și-a achiziționat bolidul de lux de peste hotare și a plătit cu 10.000 de euro mai puțin decât valora acesta. Din nefericire, românul a rămas fără mașină la intrarea pe teritoriul țării noastre.

Un român și-a cumpărat BMW mai ieftin din străinătate, dar a rămas fără el în vamă

Agenții vamali de la Albița au confiscat mașina unui cetățean român. Acesta voia să intre în țară cu autovehiculul, însă vameșii au constat că acesta fusese furat din Norvegia în urmă cu trei săptămâni, după cum se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

Mai exact, este vorba de un BMW 530E, pentru care românul ar fi plătit cu 10.000 de euro sub prețul pieței. Conducătorul auto a fost foarte bucuros că a reușit să achiziționeze bolidul de lux la un preț atât de avantajos, însă bucuria a ținut până în Vama Albița. După cum vă spuneam, autovehiculul era declarat furat din Norvegia.

Ce a pățit un român după ce și-a cumpărat un BMW din străinătate cu 10.000 de euro mai ieftin
Ce a pățit un român după ce și-a cumpărat un BMW din străinătate cu 10.000 de euro mai ieftin

A plătit doar 20.000 euro pentru un BMW de 30.000 de euro

Incidentul a avut loc pe 29 mai 2023, la Vama Albița. În vârstă de 40 de ani, șoferul a oprit la punctul de trecere, în timp ce se afla la volanul unui BMW înmatriculat în Republica Moldova. Oamenii legii au constatat că mașina cu pricina a fost declarată furată în data de 10 mai, adică cu aproape 3 săptămâni înainte ca românul să ajungă cu ea la graniță.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Norvegia, la data de 10.05.2023.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză de la o persoană fizică, cu suma de 20.600 de euro și că s-a bucurat în momentul achiziționării de prețul mic cerut de vânzător, comparativ cu prețul real, de peste 30.000 de euro, al unui asemenea tip de autoturism.

De asemenea, acesta a declarat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 150.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, a explicat Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

Urmăriți Playsport.ro și pe