Rapid – Vipers 25-31. Atmosfera fabuloasă de la Polivalentă n-a spart zidul din Norvegia. Aici sunt cele mai importante momente ale meciului

Ioan Valentin Oprea Sorin Chiriac 30.04.2023, 16:31

Rapid a pierdut la 6 goluri în turul sferturilor de finală din Champions League, contra câștigătoarei din sezonul trecut, Vipers. S-a terminat 25-31.

Partida s-a desfășuar la Sala Polivalentă din București, într-o atmosferă sud-americană! Fanii giuleșteni au afișat o coregrafie impresionantă în startul meciului, pe o tribună întreagă, impresionându-le pe jucătoarele ambelor echipe. Suporterii au cântat pe toată durata partidei, indiferent de scorul afișat pe tabelă.

Returul dintre Rapid și Vipers se dispută sâmbătă, 6 mai, de la ora 17:00, însă șansele româncelor să mai întoarcă sunt doar teoretice.

Rapid – Vipers 25-31

min 60: Final de joc cu toată sala în picioare. Reacție uluitoare a publicului. Rapid – Vipers se încheie 25-31.

min 52: Galeria Rapidului nu a tăcut nicio clipă. Atmosfera rămâne superbă, în ciuda scorului. Vipers are 6 goluri avans, 21-27.

min 42: Distanța de 4 goluri între cele două echipe se menține. 16-.20.

min 34: Rapid începe bine repriza, cu două goluri marcate. Mai sunt 4 goluri până la Vipers. 14-18.

min 30: Rapid îi face cu greu față lui Vipers. Avans de 6 goluri pentru norvegience, 18-12, la finalul primei reprize.

min 25: Vipers menține un avantaj consistent pe tabelă: 11-15.

min 12: Vipers are 3 goluri avans fără să depună eforturi prea mari. 6-9.

min 8: Start echilibrat de meci. Rapid are de recuperat un gol în acest moment. 4-5.

min 1: A început meciul.

__________________________________________________________________________________________

Debutantă în Liga Campionilor, Rapid Bucureşti va primi astăzi, de la ora 15.00, vizita norvegiencelor de la Vipers, în prima manşă a sferturilor de finală a celei mai importante competiţii europene intercluburi. Partida va putea fi urmărită, în format live, pe site-ul Playsport.ro.

Campioana României a făcut furori la prima sa participare în Liga Campionilor şi e neînvinsă pe teren propriu. În runda precedentă, elevele lui Kim Rasmussen au trecut de Krim Ljubljana, o altă echipă cu renume de pe harta handbalului european. Acum, sarcina jucătoarelor alb-vişinii se anunţă a fi una şi mai dificilă. În Sala Polivalentă din Bucureşti, va veni deţinătoarea Ligii Campionilor, Vipers, formaţie care a suferit ultima înfrângere în decembrie 2022.

Rasmussen speră într-o victorie

Antrenorul principal al lui Rapid, Kim Rasmussen, recunoaşte că oaspetele pleacă cu prima şansă în această dublă confruntare. Cu toate acestea, tehnicianul danez spune că rapidistele au forţa de a învinge orice echipă atunci când prind o zi bună.

Suntem foarte pregătiți, motivați și entuziasmați să jucăm primele sferturi de finală din istoria Rapidului. Ne confruntăm cu câștigătoarea ultimelor două ediții ale EHFCL, Vipers, care are o bază foarte solidă, este echipa cu unele dintre cele mai bune jucătoare din lume, care pot câștiga singure multe meciuri.  Și noi avem calitate, ne cunoaștem valoarea și dacă jucăm la cel mai bun nivel, putem învinge orice echipă. Vrem să trecem de sferturi”, suntem pregătiți, credem în noi și vom lupta până la capăt”, a prefaţat Rasmussen disputa de astăzi.

Suportul fanilor, arma Rapidului

Dorina Korsos, extrema maghiară a trupei de sub Podul Grant, priveşte, la rândul său, cu mult optimism meciul cu Vipers. Handbalista de 27 de ani are încredere că galeria alb-vişinie le va împinge de la spate pe rapidiste spre o victorie istorică.

Va fi un joc foarte greu. Vipers are foarte multe jucătoare de clasă mondială, dar suntem pregătite să luptăm. Este visul nostru de a fi în EHF F4. Cred în echipa mea, știu că dacă vom juca împreună și vom fi una pentru cealaltă pe teren, se poate întâmpla orice. Abia aștept să văd Sala Polivalentă plină pentru ultima oară în acest sezon”, a explicat Korsos.

Vipers s-a mai înclinat la Bucureşti

Ultima dată când Vipers a fost nevoită să se recunoască înfrântă s-a întâmplat în 18 decembrie 2022. Norvegiencele s-au înclinat atunci chiar la Bucureşti, pe terenul celor de la CSM, scor 24-27.

Bookmakeri îi acordă grupării scandinave prima şansă la calificare, oferind o cotă de 1.60 pentru accederea acesteia în Final Four. Rapidul are, în schimb, o cotă 2.88, pentru a ajunge în primele patru echipe de pe „Bătrânul Continent”.

Urmăriți Playsport.ro și pe