Ce face Marian Drăgulescu după retragere. Funcția primită în Armata Română

Giosanu Catinca / 30.11.2021, 15:45
Ce face Marian Drăgulescu după retragere. Funcția primită în Armata Română

Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast din istoria României, a preferat să rămână în țara natală după retragere. Celebrul gimnast putea pleca în orice alt loc din lume, unde grijile oamenilor de zi cu zi sunt mai puține, iar politicienii își fac treaba cu mult mai multă dăruință. Totuși, el a ales să se dedice întru totul României, iar pentru asta a fost răsplătit pe măsură.

”Aici am reușit să evoluez, astfel încât să-i batem pe toți din lume”

Marian Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast român din toate timpurile, având nu mai puțin de 31 de medalii în palmares. Sportivul a câștigat trei medalii la Jocurile Olimpice, una de argint și două de bronz. Nu a mai apucat să cucerească aurul, căci anul acesta a ratat calificarea în finală la sărituri, iar apoi s-a retras din activitate.

De curând, Marian Drăgulescu a transmis că se simte foarte bine în noua postură. De asemenea, el a dezvăluit ce funcție ocupă în Armată, dar și ce grad are.

Sunt patriot de țară, patriot de club, îmi place țărișoara în care am crescut, aici m-am dezvoltat, aici am reușit să evoluez, astfel încât să-i batem pe toți din lume.

Locotenent-colonel este gradul meu.”, a spus Drăgulescu, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Funcția primită în Armata Română

Totodată, Marian Drăgulescu a vorbit și despre singurul lucru care îl mai motivează în acest punct al carierei sale. În plus, a precizat și cu ce se va ocupa după ce a decis că este mai bine să pună punct carierei de sportiv.

Pot opta și acum pentru o carieră civilă. Dar, ca angajat al MApN primești automat o funcție și un grad. Eu sunt pe funcția de sportiv. Va urma funcția de antrenor. Vrem să fim buni ambasadori ai sportului.

Atunci când urci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, local, național, european, mondial te face să fii mândru de tine, de sportul practicat.”, a mai spus Drăgulescu pentru sursa anterior citată.

Momentul în care Marian Drăgulescu a ales să pună capăt carierei

Marian Drăgulescu s-a retras din activitatea sportivă după ce a participat la Campionatul Mondial din Japonia, care a avut loc în luna octombrie. El a inventat și o săritură care îi poartă numele și care este și astăzi executată de mult mai tinerii sportivi. Bărbatul de 40 de ani are nu mai puțin de 18 titluri majore în carieră, dintre care 8 la Campionatele Mondiale și 10 la Campionatele Europene. Rezultatele le-a obținut de-a lungul unei bogate cariere de șaisprezece ani.