Totul s-a terminat pentru Marian Drăgulescu! Despărțire tristă de gimnastică pentru marele nostru campion

Moldoveanu Camelia / 21.10.2021, 00:06
Totul s-a terminat pentru Marian Drăgulescu! Despărțire tristă de gimnastică pentru marele nostru campion

Marian Drăgulescu (40 de ani) a avut un ghinion uriaș la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică. El a ratat calificarea în finala ultimei competiții importante din cariera sa. Maria Ceplinschi continuă lupta pentru un loc pe podium.

Despărțire dramatică pentru Marian Drăgulescu

La 40 de ani, el bifează a 14-a prezență la Mondiale. Aceasta s-a calificat după ce a obținut aurul la Campionatele Naționale de la București 2021. A fost o ratare tristă pentru Marian Drăgulescu, dat fiind faptul că cel mai probabil este ultima competiție importantă în care participă.

Mai puțin de trei zecimi de punct l-au despărțit pe Marian Drăgulescu de calificarea în finala la sărituri, la cea de-a 14-a participare a sa la un campionat mondial. La Kitakyushu, cel mai bun gimnast român din istorie a avut două sărituri bune, notate cu 14.566 și 14.033, iar cu o medie de 14,299 s-a clasat pe 15.

România va fi reprezentată de Maria Ceplinschi, mâine în concursul individual (în prima rotație va concura la sol) și duminică în finala de la sol.
Larisa Iordache a fost ultima gimnastă calificată în finalele pe aparate la un campionat mondial (Nanning -2014, medaliată cu argint la sol și clasată pe locul 5 la bârnă), iar Denisa Golgotă, ultima participantă în concursul individual ( Doha 2018, locul 17).

Debutantă la un campionat mondial, Mara face parte din programul “Țară, țară vrem campioane” coordonat de Mariana Bitang și Octavian Belu. Ea se pregătește la Deva cu un colectiv tehnic condus de Lucian Sandu.
Mulțumim Marian, mult success Mara!”, a scris Federația Română de Gimnastică pe Facebook.

Maria Ceplinschi este noua senzație a gimnasticii românești

Sportiva pe care apropiații o numesc „Mara” va concura pentru medalii în probele de individual compus și sol. Astfel, Maria Ceplinschi poate fi primul „produs” al proiectului „Țară, țară, vrem campioane”. Proiect inițiat de celebrii antrenori Mariana Bitang și Octavian Bellu, care reușește o performanță notabilă.

Mara este finalistă! La 16 ani, dupa un an greu, Maria Ceplinschi s-a calificat la individual compus (cu al 20 lea rezultat – 50.399) și la sol (al 7 lea punctaj-13.300), la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia).

Maria Ceplinschi face parte din proiectul „Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Belu și finanțat de OMV Petrom.
Felicitări Mara, felicitări antrenorului Lucian Sandu și colectivului tehnic de la Deva.”, a mai anunțat FRG.

Tânăra de numai 16 parcă a anticipat cumva evoluția bună pe care o va avea în Japonia. În urmă cu 3 zile, înaintea startului calificărilor, Federația Română de Gimnastică a transmis de asemenea un mesaj prin care s-a prezentat starea bună de spirit pe care o avea Mara înaintea startului probelor.

Inquam Photos / George Călin