Ce facultate a absolvit Simona Halep și ce medie a avut la BAC

Octavian Vasilescu / 17.04.2022, 14:56
Ce facultate a absolvit Simona Halep și ce medie a avut la BAC

Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) a scris istorie pentru tenisul românesc. Mai mult decât atât, sportiva nu a neglijat niciodată școala.

Puțini știu că Halep a muncit din greu ca să-și ducă până la capăt studiile. Simona a fost elevă la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța. În 2006, românca a urmat cursurile Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța.

Ce medie a avut Simona Halep la BAC

Halep a lipsit în primă fază de la Bacalaureat, fiind plecată la un turneu în Asia, dar apoi a trecut cu brio „examenul maturității”. Simona Halep a avut o medie generală de peste 8 la BAC. Este cu adevărat un lucru remarcabil, într-o țară în care rata de promovare a fost 69,8%, în 2021.

Fostul diriginte al Simonei Halep, Cătălin Spătaru, a povestit în trecut ce promisiune i-a făcut Simona Halep în sala de clasă:

Mi-ați amintit de episodul Bacalaureat, si făceam parte din comisia de supraveghere a desfășurării examenului. La efectuarea prezenței singura persoană care lipsea era Simona Halep.

Am întrebat de ce lipsește și am primit răspunsul: Joacă tenis, este la un turneu, parcă în Asia. Eu, sigur m-am intrebat: ce copil ratează BAC-ul pentru un concurs? Acum am aflat răspunsul adevărat. Si nu pot spune decât: Bravo, Simona Halep! Toate eforturile tale nu au fost zadarnice!

Îmi amintesc că am întrebat-o la un moment dat, prin clasa a IX-a, când am văzut că nu prea venea pe la școală, deoarece era plecată mai mult la turnee, ce are de gând să facă: școală și sport serios sau invers? S-a gândit un pic și apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de cate ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: ‘Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeți!'”, a spus Cătălin Spătaru, fostul diriginte al sportivei, citat de Libertatea.

Simona Halep, invitată să fie profesoară

După ce a terminat liceul, Halep a urmat cursurile Facultății Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. În 2014, Simo a obținut diploma de licență și a fost premiată în orașul natal.

Reprezentanții Universității Ovidius i-au propus Simonei Halep ca după retragere să devină profesor în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. Românca a spus că va lua în calcul această opțiune la finalul carierei.

La finalul anului 2021, averea Simonei Halep era estimată la 50 de milioane de euro. Banii au fost câștigați din tenis și din afaceri imobiliare, unde Halep este tot mai prezentă.

Simona Halep are la activ 23 de trofee. Românca se poate lăuda cu două titluri de Grand Slam: Ronald Garros (2018) și Wimbledon (2019).