Ce i-a transmis David Popovici premierului Nicolae Ciucă. Culise de la Palatul Victoria

Octavian Vasilescu / 28.06.2022, 10:39
Ce i-a transmis David Popovici premierului Nicolae Ciucă. Culise de la Palatul Victoria

David Popovici s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

David a mers la Palatul Victoria alături de tatăl său, Mihai Popovici, de antrenorul său, Adrian Rădulescu, și de președintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec. De asemenea, la fața locului a fost prezent și Gică Popescu, consilierul premierului.

David Popovici, către Nicolae Ciucă: „Ferm”

Dublul campion mondial a fost extrem de relaxat și la acest eveniment. În momentul în care Nicolae Ciucă i-a strâns mâna lui David Popovici, sportivul a reacționat surprinzător și a spus un singur cuvânt: „Ferm!”. Apoi i-a zâmbit premierului.

Nicolae Ciucă a fost foarte fericit că s-a întâlnit cu David Popovici și tatăl acestuia. El le-a transmis: „Drumul de aici înainte e mai lung și mai greu. Felicitări și la cât mai multe. Sunt onorat să te cunosc. Suntem mândri cu toții. Îmi permit să-ți dau un sfat: să nu te lași pradă emoțiilor. Să rămâi același om cu obiectivele tale, cu disponibilitatea ta la eforturi„, a fost mesajul transmis de premierul României.

VIDEO David Popovici s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă

David Popovici va concura la Otopeni

În vârstă de 17 ani, dublul campion mondial de la Budapesta va concura acum la Campionatele Europene de înot pentru juniori. Competiția va avea loc în Otopeni, în perioada 5-10 iulie.

Întregul eveniment va fi transmis de TVR. Prima finală câștigată de David Popovici la Budapesta, la 200 metri liber, nu a fost transmisă în direct la TV în România. TVR a difuzat apoi semifinala și finala pentru proba de 100 metri liber.

VEZI AICI Cât costă un bilet la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, marele favorit

David Popovici a reușit să câștige și finala de la 100 metri liber, astfel că s-a întors acasă cu două medalii de aur. Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe. Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad.

VIDEO David Popovici a adus aurul în țară