Ce i s-a întâmplat iraniencei Bapiri după meciul cu România, la Campionatul Mondial de Handbal

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.12.2021, 23:46
Ce i s-a întâmplat iraniencei Bapiri după meciul cu România, la Campionatul Mondial de Handbal

Iranianca Shaghayegh Bapiri a jucat contra României în primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania. Așa cum era de așteptat, „tricolorele” lui Adrian Vasile s-au impus fără emoții, cu un neverosimil 39-11.

Ineditul acestui meci a fost reprezentat de un alt aspect. Jucătoarele din Iran au purtat pe cap acele văluri specifice culturii lor și au fost îmbrăcate în echipament lung. Potrivit normelor religioase din Iran, femeile nu au voie să își arate părul sau vreo porțiune de piele în spații unde se află și bărbați.

Ce a pățit Shaghayegh Bapiri după ce i-a căzut hijabul de pe cap în meciul contra României de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania

Doar că în timpul duelurilor fizice din timpul unui meci de handbal se mai întâmplă din când în când ca jucătoarele să fie bruscate și să le cadă acel hijab de pe cap. Fapt ce i s-a întâmplat lui Bapiri în meciul cu România.

La circa două săptămâni de la acel moment, sportiva a povestit că a fost tratată destul de dur de supervizorul echipei naționale a Iranului după acel meci. Iar, din acest motiv, ea a ales să nu se mai întoarcă în Iran, sătulă de acest tratament asupra femeilor, și să rămână în Spania.

Handbalista a decis să nu se mai întoarcă în Iran după acest Campionat Mondial

Eu am refuzat să mă întorc în Iran, pentru că acolo se întâmplă nişte lucruri atât de rele, încât nu pot să le accept. Vreau să merg undeva… Uitaţi, să vă povestesc ceva despre primul nostru meci la Mondiale, cu România.

O adversară, fără să vrea, în timpul jocului, mi-a tras vălul de pe cap. Nici nu puteţi imagina cum s-a purtat apoi cu mine supervizorul echipei… Dar, una peste alta, nu mai pot să accept să fiu tratată în felul acesta. De aceea, am şi rămas în Spania”, a spus Bapiri.

Dezvăluiri tulburătoare făcute de o adversară a României de la CM de handbal. „În Iran, soțul are dreptul să ne bată o dată pe an”

Moment istoric la CM de handbal feminin. În ciuda înfrângerii în fața României, jucătoarele Iranului au motive să fie bucuroase