Ce pensie are de fapt Dumitru Dragomir după ce i-au tăiat 7000 de lei: „Nu mă vait, dar erau buni și ăia”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.12.2021, 11:16
Ce pensie are de fapt Dumitru Dragomir după ce i-au tăiat 7000 de lei: „Nu mă vait, dar erau buni și ăia”

Dumitru Dragomir a condus o lungă perioadă de timp Liga Profesionistă de Fotbal din România. De asemenea, înainte de asta, el a fost președintele mai multor cluburi, chiar de dinainte de 1989.

După retragerea din fotbal, Dragomir a intrat pe piața imobiliară, iar o parte destul de importantă din veniturile sale o primește din pensia specială. El a avut două mandate de deputat al României, în perioada 2000-2008, din partea Partidului România Mare. Motiv pentru care este beneficiar de pensie „specială”.

Cu cât a mai rămas Dumitru Dragomir din pensia specială de parlamentar după ultimele tăieri

Astfel, fostul președinte de la LPF a fost afectat de ultimele „tăieri” de pensii speciale care s-au hotărât în România. Cu toate acestea, Dragomir a dezvăluit că nu are motive să se plângă, întrucât oricum este este o fire care nu face risipă de bani.

Un pic peste 120 de milioane de lei, mi-au tăiat 70 de milioane din pensia specială. Păcat, erau buni și ăia. Nici pe ăștia nu-i consum. Eu mănânc foarte puțin, nu beau, mă mai duc cu diverși tineri la o cafea sau cu Viorel Păunescu, ori la Adrian Thiess, «La Boschetărie», așa-i zice restaurantului, și mănânc gratis.

Stau pe șantier toată ziua, chiar și-n frig, afară, pe un scaun, dar ce bine e! Dacă mi-e frică de ceva, mi-e frică de sărăcie! Munceam de mic de când răsare soarele”, a spus Dumitru Dragomir la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

După cum a dezvăluit în cadrul aceleiași emisiuni, Dragomir a finalizat ansamblul rezidențial în care întreaga sa familie a investit. Acesta cuprinde nu mai puțin de 74 de apartamente, fiecare având un preț fabulos de 500.000 de euro.

Investiția totală s-a ridicat la 14 milioane de euro, iar apartamentele vor fi date în folosință până la finalul acestui an.

Fostul președinte al LPF mai are totuși până să ajungă la nivelul lui Gigi Becali din punctul de vedere al afacerilor

Deși începe să cunoască un succes destul de important și în afaceri după retragerea din fotbal, Dumitru Dragomir este totuși la mare distanță din acest punct de vedere de prietenul Gigi Becali. Chiar el a dezvăluit recent că finanțatorul celor de la FCSB ar avea o avere mult mai mare decât s-ar ști în acest moment.

Gigi Becali este un tip foarte deștept, care a reușit pe toate planurile. Rețineți ce vă spun, știu ce vorbesc. Chiar zilele trecute am fost la el la palat și am văzut cu ochii mei cum ajută lumea. Era coadă la el la intrare. Eu am văzut, cu ochii mei, cum i-a dat unui preot 2.000 de euro. Gigi este un om bun. Are bani mulți. Un miliard de euro, rețineți ce vă spun. Nu vorbesc prostii”, a spus Dragomir la Pro X.

Dragomir știe cine va fi noul selecționer al României. „Este o rampă de lansare pentru el, învață meserie”