Ce s-a întâmplat la meciul dintre România și Liechtenstein. Mirel Rădoi nu se abate de la principiile sale

Dragos Stefanescu Brădescu Alexandru 06.09.2021, 14:13
Ce s-a întâmplat la meciul dintre România și Liechtenstein. Mirel Rădoi nu se abate de la principiile sale

Naționala României a învins ieri seară reprezentativa Liechtenstein-ului cu 2-0. Astfel, tricolorii au obținut a doua victorie consecutivă în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Nici în meciul acesta, Mirel Rădoi nu s-a abătut de la principiile lui și a debutat 3 tineri fotbaliști.

Mirel Rădoi promovează tinerii fotbaliști la naționala României

Pentru naționala României era obligatorie victoia în meciul cu Liechtenstein. Partida s-a d sfășurat într-o atmosferă caldă susținută de suporterii aflați în tribunele Arenei Naționale. Elevii lui Mirel Rădoi au dominat meciul încă de la primul fluier al arbitrului. Partida a fost la discreția tricolorilor care s-au impus cu scorul de 2-0 prin reușitele lui Alin Toșca și Cristi Manea.

Ca de fiecare dată de când se află pe banca tehnică a României, Mirel Rădoi nu s-a abătut de la principiile lui nici de această dată. Este un obicei deja obișnuit ca la fiecare meci Rădoi să debuteze tineri jucători. La meciul cu Liechtenstei a venit rândul lui Andrei Cordea, Virgil Ghiță și Marius Marin să debuteze în prima reprezentativă. În timp ce Cordea a început partida ca titular, ceilalți doi au intrat pe parcursul meciului. Astfel, lista tinerilor fotbaliști debutați de Mirel Rădoi crește. Într-un an pe banca tehnică a României, Mirel Rădoi se poate mândri cu debutul a nu mai puțin de 19 fotbaliști. Dintre cei 19, de la FCSB au debutat 5 fotbaliști iar de la CFR Cluj 3 jucători.

Andrei Cordea, titular la debutul pentru România

După meci, Andrei Cordea a dat câteva declarații în care și-a exprimat bucuria debutului la prima reprezentativă.

Am alergat foarte mult, chiar dacă a fost Liechtenstein, a fost un meci greu. Se apărau în 16 metri cu toată echipa, iar la noi au marcat fundașii. Era normal, aglomerau foarte mult spațiul, ne-a fost greu să ne creăm ocazii. Joc pe orice poziție, unde merit să joc, acolo o voi face. Mi-am dorit foarte mult să debutez, sunt foarte fericit că am jucat 90 de minute și am câștigat.

Eu vreau să joc pe postul meu, dacă domnul selecționer vrea să mă folosească pe altă poziție, voi juca acolo. M-am simțit foarte frumos cu public.

Am făcut 6/6 puncte, vom merge în Macedonia de Nord să câștigăm și să ne calificăm la mondial, pentru că nu am mai făcut-o de 23 de ani. Ne dorim asta foarte mult, ne trebuie asta. Asta ne lipsește fiecărui jucător. Mister ne-a felicitat când am ieșit de pe teren, cam atât”, a declarat Andrei Cordea, după victoria cu Liechtenstein.

Urmăriți Playsport.ro și pe