Ce scriu L’Equipe sau Marca după ce David Popovici a scris istorie la Mondialul de natație: „Un star în ascensiune”

Octavian Vasilescu 22.06.2022, 20:46
Ce scriu L’Equipe sau Marca după ce David Popovici a scris istorie la Mondialul de natație: „Un star în ascensiune”

David Popovici (17 ani) a triumfat și în proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

Presa din străinătate a relatat despre performanța lui David Popovici, care termină competiția din postura de dublu campion mondial. Mai jos puteți vedea ce au scris jurnaliștii din Franța, Spania sau Ungaria.

David Popovici, lăudat de presa din străinătate

L’Equipe: „Maxime Grousset a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de natație, în proba de 100 metri liber. Francezul a fost învins de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la o medalie de aur, dar Grousset a fost învins cu șase sutimi. Popovici a obținut medalia de aur, iar canadianul Joshua Liendo Edwards a completat podiumul”.

Marca: „Dublă istorică pentru tânărul David Popovici. Pentru prima oară din 1973 încoace, românul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în probele de 100 metri liber și 200 metri liber. O finală de 100 metri liber este o cursă unică, nu se compară cu nimic. Presiunea nu-l afectează pe Popovici, care a câștigat pe final. Chiar dacă a arătat mai bine în semifinale, unde a avut un stil agresiv, Popovici a tranșat și finala. Întreaga lume a sportului îl consideră un star în ascensiune”

RMC Sport: „David Popovici a devenit al doilea cel mai tânăr campion mondial din istorie. Americanul Andy Coan rămâne lider în acest clasament. Maxime Grousset a ratat medalia de aur la numai șase sutimi, fiind învins de Popovici”.

Nemzeti Sport: „David Popovici, din România, a câștigat o nouă medalie de aur. După triumful de la 200 de metri liber, el a câștigat și la 100 de metri liber. Maghiarul Nandor Nemeth a terminat pe locul 6 în finală”.

Campion mondial și în proba de 100 metri liber

Miercuri, David Popovici a câștigat finala în proba de 100 metri liber. Românul a triumfat cu un timp de 47.58. Pe locul 2 s-a clasat francezul Maxime Grousset, la șase sutimi în urma lui Popovici. Podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu 47.71.

Românul obține a doua medalie de aur consecutivă la Mondiale, după ce a triumfat și în proba de 200 metri liber de la Budapesta.

Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe! Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad. Sportivul nostru a reușit acum această performanță incredibilă.

Popovici a devenit astfel primul dublu campion mondial din istoria natației românești.

Urmăriți Playsport.ro și pe