Ce se întâmplă cu Dan Petrescu. Președintele clubului CFR Cluj a făcut anunțul

Bogdan Solomon 30.05.2023, 22:07
Ce se întâmplă cu Dan Petrescu. Președintele clubului CFR Cluj a făcut anunțul

Președintele celor de la CFR Cluj, Cristian Balaj, a oferit noi detalii cu privire la situația lui Dan Petrescu, despre care s-a zvonit că ar urma să părăsească echipa, cu destinația Coreea de Sud. Doar două zile îi mai despart pe ardeleni de meciul decisiv pentru prezența în Cupele Europene.

Pleacă Dan Petrescu de la CFR? Președintele clubului a făcut anunțul

Presa din Coreea de Sud a anunțat că Dan Petrescu a bătut palma cu Jeonbuk, echipă la care ar urma să-și facă debutul pe 11 iunie, când este programat meciul cu Gangwon. Dario Focardi, un jurnalist cunoscut pentru predicțiile din fotbalul asiatic, a dezvăluit că mutarea se va produce de îndată ce „Bursucul” va primi permisul de muncă.

Chestionat pe marginea subiectului, Cristian Balaj a dat asigurări că ardelenii își doresc să continue și din sezonul viitor cu omul care le-a adus patru titluri, dar a recunoscut că nu se vor opune în cazul în care acesta va primi o ofertă de nerefuzat și va forța plecarea. Discuția decisivă va avea loc după meciul cu FCU Craiova din barajul pentru Conference League.

De asemenea, acesta a negat vehement zvonurile conform cărora s-ar fi ajuns la un acord cu fostul antrenor al lui Sepsi, Cristiano Bergodi, în vederea instalării pe banca tehnică în locul lui Petrescu. Acesta din urmă mai are contract până în 2024.

Anunțul lui Cristi Balaj

„Sunt obligat să subliniez și să asigur că Dan Petrescu mai are un an de zile contract. El este antrenorul echipei, va fi și joi, ne dorim cu toții să câștigăm acest joc. Suntem concentrați doar la acest joc și, din păcate, au apărut diferite situații și nu ne caracterizează un asemenea management care a fost expus în presă.

Indiferent că am luat jucători care erau în ultimele șase luni de contract, am anunțat în primul rând clubul. Legat de antrenor, ar fi o lipsă de respect față de Dan Petrescu și de un posibil viitor antrenor dacă am discuta cu o altă persoană pentru a prelua echipa. Acel antrenor s-ar gândi că la fel am proceda și cu el.

După ce vom încheia meciul de joi, vom sta la masă și, în situația în care există o dorință din partea antrenorului de a pleca, vom sta, vom analiza. Dan Petrescu merită acest respect din partea clubului, pentru că a obținut foarte multe performanțe.

Clubul îl dorește pe Dan Petrescu, el va fi antrenor joi pe bancă. Dacă, după acest meci, Dan Petrescu dorește să meargă la un alt club, probabil că este ofertat și mi se pare normal, atunci vom sta și vom analiza. Nu avem discuții cu un alt antrenor”, a declarat președintele CFR-ului, Cristi Balaj, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe