Ce se întâmplă cu echipa de rugby din Baia Mare, blocată în Africa de Sud. Aeronava a părăsit România

Moldoveanu Camelia 29.11.2021, 18:31
Ce se întâmplă cu echipa de rugby din Baia Mare, blocată în Africa de Sud. Aeronava a părăsit România

Vești bune despre echipa de rugby din Baia Mare. Sportivii blocați în Africa de Sud se îndreaptă către România. Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat ultimele detalii despre zborul echipei de rugby.

Eduard Novak a anunțat ce se întâmplă cu echipa de rugby din Baia Mare

Uniunea Europeană a recomandat, ca urmare a identificării unei noi ramuri a virusului în Africa de Sud, să fie suspendate zborurile curselor aeriene din capitala țării, Pretoria. Situația a devenit mai dificilă, iar comunicatul MAE recomandă românilor să se intereseze de statele afectate de noua variantă a virusului.

La acel moment, Eduard Novak a anunțat faptul că se află în contact cu echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar și cu premierul și cu ministrul afacerilor externe.

Situația a fost soluționată, oficialii României punându-le la dispoziție sportivilor o aeronavă pentru a se putea întoarce în România.

Aeronava TAROM care va aduce în țară echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud și aterizează azi la Johanesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor și decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johanesburg – Mombasa (Kenya) – București – Baia Mare (zbor 4102).
Componenții echipei CSM Știința Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocați în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului.
Mulțumesc premierului Nicolae Ciucă, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrului transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru implicarea în rezolvarea acestei situații și identificarea cu promptitudine a soluției optime de repatriere în siguranță a sportivilor români!”, a transmis Eduard Novak pe Facebook.

Tânăr rugbist legitimat în SuperLigă a atacat două tinere

Un rugbist din prima ligă internă a fost acuzat că a atacat două tinere. Fiind sub puternica influență a alcoolului, jucătorul lui ACS Tomitanii Constanța a depășit limita și a devenit agresiv cu două tinere dintr-o comună a județului.

Întâmplarea a avut loc vineri seară spre sâmbătă, conform Replica. Florian Ciocoiu, în vârstă de 21 de ani și legitimat la echipa din Constanța, se afla în comuna Valu lui Traian din județ. Acesta, dezbrăcat la bustul gol, ar fi atacat două tinere aflate într-o mașină parcată. Jucătorul de 120 de kilograme se afla într-o stare avansată de ebrietate, conform sursei citate.

Agresorul nu ar fi fost provocat, după spusele tinerelor. Acestea, speriate și blocate în mașină, au sunat la 112, iar mai apoi au încercat să fugă. Conform declarațiilor date de fetele respective, acest eveniment neplăcut a avut loc la ora 2 dimineața.El s-a năpustit asupra mașinii, lovind-o cu putere, în timp ce pe gura lui ieșeau cuvinte nepotrivite. Acesta ba chiar a forțat portierele fără succes și a amenința fetele că sparge geamul, dacă nu deschid ușile mașinii. Mai apoi, în încercarea de a scăpa de agresor, fetele n-au reușit, după ce acesta s-ar fi poziționat pe capota mașinii, pentru a nu le lăsa să plece.

Conform victimelor, rugbistul ar fi obosit la un moment dat, punct prielnic în care el a încetat asaltul, iar ele ar fi reușit să scape. Până în acest moment, tinerele n-au depus plângere la Poliție.

Urmăriți Playsport.ro și pe