Ce „țeapă” și-a luat Becali pentru că nu a semnat cu Haruț. Ce spune Valeriu Iftimie după ratarea transferului la FCSB

Mihai Cheles 19.01.2021, 23:06
Ce „țeapă” și-a luat Becali pentru că nu a semnat cu Haruț. Ce spune Valeriu Iftimie după ratarea transferului la FCSB

Denis Haruț ar fi putut ajunge la FCSB, în această iarnă, însă mutarea a picat din cauza unor neînțelegeri contractuale. Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, consideră că Gigi Becali va regreta că nu a realizat transferul. Mingea a fost tot timpul în „careul” omologului său de la FCSB, în cazul negocierilor dintre club și jucător.

Denis Haruț este unul dintre cei mai valoroși și constanți fundași din Liga 1. A fost adus de la Poli Timișoara de către Marius Croitoru și i-a confirmat pe deplin așteptările. Jucătorul poate acoperi mai multe posturi în teren: fundaș dreapta, fundaș central, dar chiar și mijlocaș la închidere. A fost dorit, în trecut, de Dinamo, Craiova și CFR Cluj, dar cel mai aproape a fost de FCSB.

De ce a picat transferul lui Haruț la FCSB

Transferul lui Denis Haruț la FCSB a picat din cauza unor neînțelegeri privind durata contractului. Nu a fost vorba despre bani, ci despre modul în care Gigi Becali ar fi dorit să-l lege pe fotbalist de FCSB.

FC Botoșani ar fi primit pentru Haruț aproximativ 700.000 de euro, dar și 20% dintr-un eventual transfer al jucătorului. Cu toate acestea, Gigi Becali și-ar fi dorit ca Denis Haruț să aparțină celor de la FCSB pe următorii șapte ani. Ceea ce nu a fost pe placul fotbalistului.

Timișoreanul este ambițios și își dorește ca în următorii ani să facă pasul către un club din Vest. Nu să fie „legat” atâta timp de FCSB. Dacă nu s-ar fi impus la FCSB, Haruț s-ar fi putut trezi „prizonier” la club. Plătit, dar „prizonier”.

Va regreta Gigi Becali „pierderea” lui Haruț?

Ca atitudine, Denis Haruț îi aduce aminte lui iftime de Mirel Rădoi. Chiar dacă cei doi activează pe posturi oarecum diferite. Patronul moldovenilor este sigur că internaționalul de tineret, Denis Haruț, va face curând pasul și către echipa de seniori a României. Nu face un caz din acest transfer eșuat și este sigur că vor veni oferte chiar și mai mari pe viitor.

Nici nu știu ce înălțime are Haruț. Mirel îl place pe Denis Haruț, o să vedeți, va ajunge și acolo. Are inteligența în joc pe care o avea și Rădoi, poate nu are vivacitatea lui, a declarat Valeriu Iftime, la ProX.

Fotbalistul cotat de Transfermarkt la 1 milion de euro are 4 meciuri și un gol la tineret, fiind om de bază pentru selecționerul Adrian Mutu. Dacă va fi sănătos, fotbalistul poate face parte din loturile pentru Campionatul European de Tineret și Jocurile Olimpice, ce se vor disputa anul acesta. Dacă va performa, cota fotbalistului poate exploda până în vară.

Urmăriți Playsport.ro și pe