Ce trădare! Clau-gol: ”Olăroiu mi-a propus să merg la Steaua!”. De ce a picat transferul-șoc

Mihai Cheles 21.01.2021, 00:22
Ce trădare! Clau-gol: ”Olăroiu mi-a propus să merg la Steaua!”. De ce a picat transferul-șoc

Ce trădare ar fi fost pentru suporterii lui Dinamo! Idolul tribunelor din  „Ștefan cel Mare”, Clau-Gol recunoaște că ar fi putut ajunge la rivala Steaua, dar a refuzat. Fostul „câine” chiar s-a văzut cu fostul antrenor al Stelei, însă nu s-a lăsat convins să schimbe taberele: „Olăroiu mi-a propus să merg la Steaua. Nu am putut”.

Actualmente antrenor la Concordia Chiajna, Claudiu Niculescu a mărturisit că i-ar fi plăcut să lucreze cu Cosmin Olăroiu. Chiar au existat discuții pe această temă, pe vremea când „Oli” era antrenorul Stelei, iar Niculescu evolua la Dinamo. „Lunetistul” a recunoscut povestea în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de la GSP.ro.

Ce trădare! Clau-gol: ”Olăroiu mi-a propus să merg la Steaua!”. De ce a picat transferul-șoc

Claudiu Niculescu rămâne un idol în „Groapă”. A evoluat pentru Dinamo timp de șapte sezoane, pentru care a marcat peste 100 de goluri. De asemenea, a fost și antrenorul principal al echipei după ce s-a retras, în 2018. Practic, istoria lui Dinamo între 2000 și 2010 se confundă cu jucători precum Claudiu Niculescu, Ionel Dănciulescu sau Florentin Petre.

Când a venit vorba să „trădeze”, Claudiu Niculescu a refuzat. Chiar dacă în fața sa era un antrenor pe care îl respecta foarte mult și alături de care și-ar fi dorit să lucreze.

Mi-aș fi dorit să lucrez cu Olăroiu. Aș fi avut posibilitatea fiindcă m-am întâlnit odată cu Oli, în 2006, 2007, la o cafenea pe Dorobanți. Am stat puțin de vorbă, atunci mi-a zis că mă vrea la Steaua! Dacă vreau să vin… Chiar nu puteam, am făcut cele mai mari performanțe la Dinamo. N-am putut să merg, deși îmi doream foarte mult să lucrez cu el. Foarte mult. Dacă era la orice altă echipă, cu siguranță mă duceam!, i-a recunoscut Niculescu lui Ovidiu Ionițoaia.

Ce trădare! Clau-gol: ”Olăroiu mi-a propus să merg la Steaua!”. De ce a picat transferul-șoc
Claudiu Niculescu,Florin Bratu.

Claudiu Niculescu: „Exersau enorm loviturile libere, dar nu trăgeau ca mine”

Claudiu Niculescu a fost, poate, ultimul as în executarea loviturilor libere din fotbalul românesc. Când Dinamo obținea o lovitură liberă, portarii intrau în panică. Erau considerate jumătăți de penalty-uri. De multe ori, Claudiu Niculescu găsea o traiectorie imposibilă de a marca. Același lucru l-a reușit și în străinătate, pe vremea când evolua la Genoa, Duisburg sau Omonia.

E o calitate cu care te naști, o chestie nativă, dar se poate dezvolta această calitate. Am întâlnit foarte, foarte mulți jucători în cariera mea care exersau enorm loviturile libere, dar nu reușeau să dea ca mine. Era o tehnică specială, individuală. Dădeam mereu cu dreptul. Începusem să studiez, a completat Claudiu Niculescu.

În cariera sa, Claudiu Niculescu a evoluat pentru Drobeta Turnu-Severin, Electroputere Craiova, Universitatea Craiova, Dinamo, Genoa, Duisburg, Omonia și U Cluj.  După ce s-a retras din fotbal, le-a antrenat pe Universitatea Cluj, FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Al-Tai (Arabia Saudită), iar acum Concordia Chiajna. Pentru naționala României, a bifat opt meciuri, fără să marcheze vreun gol.

Urmăriți Playsport.ro și pe