Ce Wimbledon? La Budapesta s-a scris istoria tenisului, după o desfășurare de meci cum rar vezi

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.07.2022, 17:33
Ce Wimbledon? La Budapesta s-a scris istoria tenisului, după o desfășurare de meci cum rar vezi

În paralel cu ultimele zile ale turneului de la Wimbledon s-au desfășurat calificările pentru turneul WTA 250 de la Budapesta. Iar meciul dintre Yuliya Hatouka din Belarus (22 de ani, locul 211 WTA) și Marina Bassols din Spania (22 de ani, locul 263 WTA) a produs, probabil, cea mai spectaculoasă revenire din istoria tenisului.

Calificările de la Budapesta au depășit cu mult orice meci din acest an de la Wimbledon

Jucătoarea din Belarus a dominat clar meciul și a câștigat extrem de rapid primul set cu scorul de 6-0. Hatouka și-a continuat forma de grație și în manșa secundă și s-a desprins la 5-0 și 30-0 în game-ul al șaselea. Din acel moment, s-a produs o schimbare la 180 de grade a meciului. Iar deznodământul a intrat direct în istoria sportului alb.

Jucătoarea din Spania și-a revenit ca prin miracol și a întors jocul în favoarea sa. Marina Bassols a câștigat 7 game-uri la rând din acel punct și și-a adjudecat setul secund cu scorul de 7-5. În mod evident, această turnură a evenimentelor i-a dat aripi. Iar jocul său a fost la un nivel extrem de ridicat și în setul decisiv, pe care l-a câștigat cu 6-4. Astfel, jucătoarea iberică a câștigat într-un mod absolut uluitor meciul cu scorul de 0-6, 7-5, 6-4, după ce la un moment dat adversara sa s-a aflat la doar două puncte de câștigarea partidei.

Finala din turneul feminin de la All England Club s-a decis tot în urma unei reveniri spectaculoase

Finala feminină de la Wimbledon a fost câștigată, în mod surprinzător, de kazaha Elena Rybakina, cea care a trecut în semifinale de Simona Halep. În ultimul act, ea s-a impus în fața tunisiencei Ons Jabeur, tot după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi. Revenirea sa nu poate fi comparată însă cu cea reușită de Marina Bassols la Budapesta. A fost 3-6, 6-2, 6-2 scorul final pentru Rybakina, jucătoare care ocupa locul 23 în clasamentul WTA înaintea startului competiției de la All England Club.

În finala masculină se vor duela duminică Novak Djokovic și Nick Kyrgios. Sârbul a trecut în semifinale de favoritul gazdelor, Cameron Norrie, în vreme ce australianul a profitat de abandonul lui Rafael Nadal, care a suferit o ruptură musculară în zona abdominală în timpul meciului din sferturile de finală.

Înaintea meciului cu Kyrgios, Djokovic s-a aflat din nou în centrul unor discuții controversate, mai ales în spațiul online. Sârbul a fost surprins când consuma o substanță solidă dintr-o sticlă de lichide în timpul meciului din sferturi contra lui Jannik Sinner. Iar de atunci a pornit o serie interminabilă de discuții, care au fost duse inclusiv până în zona unor suspiciuni de dopaj.

Duel inedit între Simona Halep și Andreea Prisăcariu. Finala de la Wimbledon împarte tenisul la nivel global