Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon! Nick Kyrgios merge direct în finală

Octavian Vasilescu / 07.07.2022, 21:38
Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon! Nick Kyrgios merge direct în finală

Rafael Nadal (36 de ani, locul 4 ATP) s-a retras de la Wimbledon 2022 cu o zi înaintea semifinalei cu Nick Kyrgios (27 de ani, locul 40 ATP).

Astfel, Nick Kyrgios va evolua în premieră într-o finală de Grand Slam. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Novak Djokovic și Cameron Norrie.

Nadal s-a retras de la Wimbledon!

Accidentarea la mușchii abdominali l-a forțat pe Nadal să se retragă. Organizatorii de la Wimbledon au făcut anunțul oficial pe rețelele de socializare.

Suntem triști să vedem că parcursul tău se termină astfel, Rafael Nadal. Mulțumim pentru un nou an în care ai oferit momente de neuitat”, anunță Wimbledon.

Ce s-a întâmplat cu Nadal

Rafael Nadal a ajuns în semifinale după ce l-a eliminat pe americanul Taylor Harry Fritz (24 de ani, locul 14 WTA), scor 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

Meciul a fost unul de-a dreptul dramatic, iar spaniolul a avut nevoie în două rânduri de intervenția medicilor. El a acuzat dureri mari în zona abdominală.

În timpul meciului cu Fritz, familia lui Nadal îi cerea din lojă să iasă de pe teren. VIDEO AICI.

Iată ce a spus Rafa Nadal după victoria dramatică cu Taylor Harry Fritz din sferturi de la All England Club:

Nu știu, am nevoie de informațiile corecte, pe care mi le vor oferi testele. Trebuie să îi ascult pe cei care se pricep, nu e o decizie pe care să o pot lua singur. La nivel de corp, am nevoie de puțină odihnă, dar nu știu exact ce probleme sunt la abdomen.

Sunt îngrijorat pentru că am mai trecut prin asta, știu ce a însemnat în trecut o durere în această zonă. Există un lucru mai important decât să câștigi la Wimbledon, sănătatea”, a spus Nadal.

Verdictul medicilor

Joi, medicii au publicat verdictul în cazul lui Nadal. Legendarul jucător a fost diagnostica cu o ruptură de șase milimetri la unul dintre mușchii abdominali, scrie Eurosport.

Inițial, Nadal era decis să joace cu Nick Kyrgios în faza semifinalelor. Acum se pare că acesta s-a răzgândit și a abandonat.

Spaniolul Nadal a mai evoluat și la US Open 2009 cu o ruptură la mușchii abdominali.