Cea mai mare dorință a lui Gică Hagi. Antrenorul Farului Constanța așteaptă un investitor puternic la echipă

Robert Zanfir 29.09.2022, 23:56
Cea mai mare dorință a lui Gică Hagi. Antrenorul Farului Constanța așteaptă un investitor puternic la echipă

Gică Hagi (57 de ani) cere sprijinul unui investitor puternic pentru a duce Farul la un nivel superior. Constănțenii sunt pe primul loc în Superliga, cu un singur eșec după 11 etape jucate.

La fel cum deschidea porțile adeverse pe când juca în tricoul naționalei, Gică Hagi rămîne un deschizător de drumuri în fotbalul românesc și ca antrenor. „Regele” a înființat Viitorul în 2019, iar pașii care au urmat par unii firești. Promovarea în Liga 1, primul titlu din istorie și participarea în cupele europene. Totuși, antrenorul-manager nu este mulțumit. Nu ratează nicio ocazie pentru a cere un cadru legislativ și măsuri care să vină în ajutorul cluburilor românești.

Gică Hagi a vorbit despre cea mai mare dorință: un investitor puternic la Farul Constanța

Hagi a acceptat ca Viitorul, un proiect personal, să preia numele de tradiție din fotbalul dobrogean, Farul. Totul, pentru a atrage de partea clubului cât mai mult interes, mai mulți investitori. Un investitor care să devină acționar la Farul este și visul cel mare al antrenorului, după cum recunoaște:

„Bineînţeles, întotdeauna! Pe moment nu existau soluţii, dovadă că nici în momentul de faţă nu există soluţii… nu e uşor.

Poate vine la Farul un acţionar foarte puternic. Şi mergem şi câştigăm în Europa sau mergem în Europa”, a declarat Gică Hagi la Orange Sport.

Gică Hagi a lansat un nou discurs-manifest

Hagi a fost pe lista lui Răzvan Burleanu, înainte ca șeful FRF să îl numească pe Edi Iordănescu la cârma „tricolorilor”. Tehnicianul a dezvăluit și motivul pentru care a refuzat oferta FRF.

Între timp, România s-a făcut de râs în Liga Națiunilor. A retrogradat în Liga C, iar șansele de calificare la Campionatul European 2024 prin intermediul preliminariilor sunt tot mai mici.

În ciuda crizei pe care o traversează naționala și întreg fotbalul românesc, Hagi rămâne un susținător al fotbaliștilor români.

„Eu cred că există jucători care au calitate care poate fi mare. Există jucători foarte talentați, cu potențial enorm, doar că trebuie să știi să-i vezi cine sunt, care sunt. Avem potențial enorm, e imposibil să nu existe 22 de jucători care să ajungă la un moment dat să concureze cu cei mai buni.

Mi-e imposibil să cred că nu există acest lucru, nu poate nimeni să-mi spună că nu există, dar e o muncă grea de a-i alege pe cei care vor și pot. Contează jucătorul, contează selecția, apoi tactica o face antrenorul.

Există o presiune, nu putem să o ocolim. Presiunea care e? Să fii cel mai bun, să câștigi meci de meci. Cine nu rezistă la presiune, să stea acasă”, a declarat Gică Hagi, după victoria României cu Bosnia, 4-1.