Cel mai nebun pariu la Cupa Mondială din Qatar. Pe cine vede Samuel Eto’o câștigătoare a turneului final

Ștefănescu Dragoș 16.11.2022, 13:53
Cel mai nebun pariu la Cupa Mondială din Qatar. Pe cine vede Samuel Eto’o câștigătoare a turneului final

Mai sunt 4 zile până la începerea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, iar pronosticurile sunt tot mai interesante. Samuel Eto’o, ambasador al turneului final, a făcut câteva predicții uluitoare în ceea ce privește câștigătoarea titlului suprem.

Samuel Eto’o, predicții bizare înaintea Campionatului Mondial

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar va începe pe data de 20 noiembrie, iar ultimele pregătiri au intrat în linie dreaptă.

Samuel Eto’o, Cafu și Tim Cahill sunt ambasadori ai Cupei Mondiale din Qatar. Cei trei foști mari fotbaliști au făcut câteva pronosticuri referitoare la desfășurarea competișiei dar și a marii câștigătoare.

Fostul mare atacant camerunez a făcut câteva predicții destul de bizare. Acesta consideră naționala Camerunului drept favorită la câștigarea turneului final. Eto’o susține că naționala țării sale va termina grupa G pe prima poziție, peste Brazilia, Serbia și Elveția.

Din celelalte 7 grupe, camerunezul are ca favorite echipe care sunt cotate cu șanse minime la accederea în fazele eliminatorii ale competiției.

Din grupa A, Eto’o le consideră favorite pe Senegal și Qatar. În opinia camerunezului Olanda ar urma să termine pe locul 3 al grupei. Din grupa B, Anglia ar urma să termine prima, iar Iran pe locul al doilea, în detrimentul selecționatelor din SUA și Țara Galilor. În grupa C, fostul atacant african le consideră favorite pe Argentina și Polonia, iar din grupa D pe Franța și Tunisia. Cea mai realistă prediciție a lui Eto’o este cea din grupa E, unde Germania și Spania sunt favoritele sale. Maroc și Belgia ar urma să termine pe primele două locuri ale grupei F, Croația terminând pe poziția a treia. Din grupa H, Samuel Eto’o le vede favorite pe Portugalia și Ghana.

Pronosticurile lui Eto’o sunt și mai bizare pentru fazele eliminatorii. Potrivit acestuia, Camerun ar urma să elimine Ghana, Belgia și Senegal și astfel ar ajunge în marea finală. Maroc ar urma să elimine Spania, Portugalia și Franța pentru a ajunge și ea în ultimul act. Marea finală ar urma să fie câștigată de Camerun. Totodată, Eto’o  crede că finala mică dintre Senegal și Franța va fi câștigată de naționala africană.

Mondialul din Qatar, cel mai scump eveniment sportiv din istorie

Suma totală care s-a investit în organizarea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar este uriașă. Se speculează că, probabil, este cel mai scump eveniment sportiv din istorie.

Însă, un alt lucru este cert. Mondialul qatarez va fi de departe cel mai scump turneu final de fotbal din istorie. În comparație cu alte Cupe Mondiale din istoria recentă, turneul final din Qatar costă de aproape 5 ori mai mult decât toate celelalte adunate.

Presa internațională susține că s-au investit 220 de miliarde de dolari pentru organizarea Cupei Mondiale care va începe pe 20 noiembrie. În schimb, în edițiile anterioare s-au investit următoarele sume:

  • 1994, Statele Unite ale Americii – 0.5 miliarde de dolari
  • 1998, Franța – 2.3 miliarde de dolari
  • 2002, Japonia – 7 miliarde de dolari
  • 2006, Germania – 4.3 miliarde de dolari
  • 2010, Africa de Sud – 3.6 miliarde de dolari
  • 2014, Brazilia – 15 miliarde de dolari
  • 2018, Rusia – 11.6 miliarde de dolari
  • 2022, Qatar – 220 miliarde de dolari

O parte importantă din această sumă colosală de bani a fost folosită pentru construirea celor opt arene care vor găzdui Campionatul Mondial din Qatar.