CFR Cluj continuă campania spectaculoasă de transferuri. După Sergiu Buș, campioana îl dorește pe unul dintre cei mai talentați jucători ai lui Gică Hagi

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.12.2021, 09:21
CFR Cluj continuă campania spectaculoasă de transferuri. După Sergiu Buș, campioana îl dorește pe unul dintre cei mai talentați jucători ai lui Gică Hagi

CFR Cluj se pregătește de schimbări masive de lot în pauza de iarnă. Fapt anunțat încă din urmă cu aproximativ două luni. În contextul anumitor probleme financiare cu care se confruntă clubul din Gruia în această perioadă, conducerea caută să „scape” de anumiți jucători cu salarii mari, care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Astfel, o parte destul de importantă din actualii jucători se pregătesc să plece în ianuarie. Iar în locul lor, bineînțeles, vor fi căutate alte variante. În acest sens, conducerea CFR-ului a realizat deja prima mutare importantă pe piața transferurilor.

După Sergiu Buș, CFR Cluj mai pregătește o lovitură pe piața transferurilor

Este vorba de Sergiu Buș, transfer anunțat în exclusivitate de playsport.ro. Liber de contract după despărțirea de sud-coreenii de la Seongnam, fostul atacant de la FCSB, printre altele, vine în Gruia, cel mai probabil, ca înlocuitor al lui Denis Alibec.

Acesta a intrat recent în conflict cu Dan Petrescu și nici evoluțiile sale nu au fost foarte strălucite în acest sezon. Astfel că sunt șanse mari ca el să se întoarcă luna viitoare la Kayserispor, echipa de la care este împrumutat de CFR.

De asemenea, nici Billel Omrani și Gabriel Debeljuh nu au mai dat un randament foarte bun în acest sezon. Așa că venirea lui Sergiu Buș nu poate să fie decât benefică pentru campioana României.

Mai mult, după victoria de la Ovidiu contra Farului, oficialii clubului clujean și-au stabilit o nouă țintă pentru perioada de transferuri care va începe curând. Este vorba chiar despre un fotbalist al echipei lui Gică Hagi.

Alexi Pitu este ținta oficialilor campioanei

Potrivit telekomsport.ro, Alexi Pitu este prima țintă a campioanei României pentru fereastra de mercato din ianuarie. În vârstă de numai 19 ani, fotbalistul de bandă stângă este considerat ideal de clujeni pentru a asigura concurență în ceea ce privește poziția de jucător sub 21 de ani din echipă.

În acest moment, Dan Petrescu se bazează pentru a îndeplini această regulă pe portarul Otto Hindrich și pe Claudiu Petrila. Este însă nevoie de mai multe variante în caz de accidentări, suspendări, oboseală. Sau pur și simplu când va fi vorba despre alegeri tactice.

Drept exemplu, Petrila chiar este accidentat în această perioadă. Astfel că Petrescu este obligat să joace meci de meci cu Hindrich în poartă, în contextul în care îl are la dispoziție pe experimentatul Cristi Bălgrădean.

Alexi Pitu a fost crescut la Academia Gheorghe Hagi de la vârsta de la 16 ani și este un fotbalist foarte important al actualei echipe a Farului. El a reușit să ofere 4 pase decisive în cele 20 de meciuri jucate în acest sezon de Liga 1. Pitu este cotat în acest moment de Transfermarkt la 250.000 de euro.

Lovitură cruntă pentru FRF. Oficialii CFR-ului, anunț bombă. „Dan Petrescu a promis că rămâne”

Urmăriți Playsport.ro și pe