CFR Cluj, la un pas să-l angajeze pe Costel Gâlcă. De ce nu a ajuns antrenorul la campioana României

Robert Zanfir 05.10.2022, 21:50
CFR Cluj, la un pas să-l angajeze pe Costel Gâlcă. De ce nu a ajuns antrenorul la campioana României

Costel Gâlcă (50 de ani) a fost la un pas de CFR Cluj, înainte ca ardelenii să îl numească pe Marius Șumudică, la începutul sezonului trecut. Între timp, antrenorul care i-a adus ultimul titlu lui Gigi Becali i-a pregătit timp de 9 etape pe arabii de la Al Hazem.

CFR Cluj încearcă de câțiva ani să scape de sub influența lui Dan Petrescu. Edi Iordănescu și Marius Șumudică au fost aleși, la un moment dat, pentru a schimba stilul de joc al echipei. Titlurile pe bandă câștigate, însă, de „Bursuc” l-au readus de fiecare dată în grațiile lui Ioan Varga. Omul de afaceri a încercat și varianta Costel Gâlca. Fostul mare mijlocaș al naționalei a dezvăluit de ce nu au mers lucrurile.

CFR Cluj, la un pas să-l angajeze pe Costel Gâlcă

De numele lui Gâlcă este legat ultimul titlu câștigat de FCSB. Se întâmpla în 2015, atunci când pentru roș-albaștri juca Fernando Varela, iar în topurile muzici românești trona Andra, cu hitul „Avioane de hârtie”.

Între timp, tehncianul și-a trecut în CV mai multe echipe din zona arabă, dar și o experiență în Danemarca. În 2021, a fost la un pas de a semna cu CFR Cluj.

„(n.r. – Cu CFR Cluj nu ai vorbit?) Ba da, cu CFR am vorbit mult mai mult. Nu s-a întâmplat pentru că nu ne-am înțeles la detaliile din contract. O clauză. Era înainte să vină Marius Șumudică.

La CFR, an de an sunt pretenții foarte mari. Dan Petrescu a câștigat an de an. Este adevărat că antrenorii nu trăiesc din ce au făcut, ci din ce fac în prezent.

Cât timp au șanse să câștige campionatul sau câștigă meciul sunt pe drumul cel bun. Că nu este jocul așa spectaculos cum vor spectatorii, asta este altceva.

Nu, Dan a făcut ce a făcut și până acum. A câștigat meciuri, a câștigat campionate. Eu zic că este echipa cu cele mai mari șanse la titlu. Au și lot, și antrenor, și încrederea pe care o au ei.

Vine unul cu un joc mai combinativ, mai asociativ și nu câștigă campionatul. Ce faci? Nu. Trebuie să câștige campionatul”, a declarat Costel Gâlcă la Digi Sport.

Costel Gâlcă, la un pas de CFR Cluj. Clauza imensă cerută de fostul internațional

Antrenorul a dezvăluit anul trecut, la Playsport Live, care a fost clauza care a rupt negocierea cu Neluțu Varga.

„Am avut două echipe, CFR Cluj și Sepsi, am negociat, nu am ajuns la un acord și acum aștept altă provocare. Da, am negociat și cu CFR, dar nu am ajuns la înțelegere. Era clauza de reziliere care era forte mare, dar eu voiam sa imi asigur continuitatea si munca la acea echipa.

1 milion de euro era clauza de reziliere pe care o cerusem. Salariul staff-ului, salariul meu. Mai multe lucruri, pe mine ma interesa sa am continuitate”, a declarat Costel Gâlcă la Playsport Live, emisiune moderată de Mihai Roșoiu și la care au fost invitați Cătălin Mureșanu și Justin Gafiuc.