CFR Cluj, lecție pentru FCSB. După discursul anti-Covid al lui Gigi Becali, Varga a luat o decizie radicală

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.10.2021, 11:53
CFR Cluj, lecție pentru FCSB. După discursul anti-Covid al lui Gigi Becali, Varga a luat o decizie radicală

Gigi Becali a uimit întreaga lume a fotbalului românesc cu declarațiile sale în care a anunțat că nu este de acord ca jucătorii de la FCSB să se vaccineze anti-Covid-19. Finanțatorul echipei roș-albastre chiar a fost criticat de Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, pentru poziționarea sa referitoare la acest subiect.

CFR Cluj nu a „gustat” discursul anti-vaccin al lui Gigi Becali

Și se pare că nici celelalte cluburi din Liga 1 nu îmbrățișează abordarea lui Becali. Rivalii de la CFR Cluj i-au învins categoric pe roș-albaștrii și la acest capitol.

Bogdan Mara, directorul sportiv al campioanei, a dezvăluit că jucătorii CFR-ului, dar și cei din staff-ul tehnic și administrativ, s-au vaccinat în proporție foarte mare. Iar el speră ca în curând procentul să ajungă la 100% la clubul deținut de Neluțu Varga.

În proporție foarte mare, cam 90%, jucătorii, staff-ul și cei de la birou suntem vaccinați. Avem și noi o liniște când venim la muncă. Sper să mărim acest procent, să nu mai existe absolut deloc. Toată lumea a înțeles situația, ne-am vaccinat, dar e o chestie pe care nu poți să o controlezi. Sper să ne ferim de această problemă gravă care există în lume în acest moment”, a spus Bogdan Mara la Pro X.

În ciuda situației extrem de grave care există în România în aceste zile din cauza pandemiei de coronavirus, Gigi Becali rămâne ferm pe poziția exprimată până acum în spațiul public.

Am vrut să ies din viața publică, dar este imposibil. Nu are nimeni curajul să spună. Nu spun din punct de vedere religios, dar vorbesc din punct de vedere științific. Nu spun chiar toate, că îmi e milă de oamenii ăia care au făcut vaccinul. Dar le spun oamenilor care mă iubesc pe mine să nu-l facă. Cum alții nu te lasă să faci aia, aia, și noi avem o opinie și avem dreptul să ne spunem opinia”, a spus Becali sursei citate.

De ce testul bate vaccinul în viziunea patronului de la FCSB

De asemenea, finanțatorul FCSB-ului a explicat în exclusivitate pentru PlaySport.ro de ce consideră că testarea jucătorilor înainte de meci este chiar mai importantă în viziunea sa decât vaccinul.

Eu cer de foarte mult timp ca jucătorii să fie testați cu o zi înainte de meci. Toți, si nevaccinații, si vaccinați. Ca altfel riscam sa cada ca spicele pe teren. Tu însă, stat sau federație, ii favorizezi pe cei vaccinați. Ce se va întâmpla in ziua in care va cădea pe teren primul jucător vaccinat, dar contaminat? Cine va răspunde?

Jucătorii mei, regula mea, nu au nevoie de certificat verde, fiindcă sunt testați din doua in doua zile.
Cat despre vaccinare, am aceeași poziție: daca cineva ma pune sa aleg intre a apasa pe seringa cu vaccin sau pe trăgaciul unui pistol încărcat nu ezit si aleg trăgaciul.

Uite, finii mei, Pandele și Gabriela Firea, de trei ori vaccinați contra Covidului Si tot au luat boala. Ei si încă zece membrii ai familiei…cat despre meciul următor vom ști dacă jucăm sau nu după încă un rand de teste, azi, maine…”, a spus Gigi Becali.