Cheia problemelor la Simona Halep a fost identificată. Un fost star al tenisului mondial știe ce-i lipsește româncei

Ștefănescu Dragoș / 25.01.2022, 09:56
Cheia problemelor la Simona Halep a fost identificată. Un fost star al tenisului mondial știe ce-i lipsește româncei

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open, după un meci epuizant. Un fost star al tenisului mondial știe care este cheia problemelor româncei.

Care este cheia problemelor la Simona Halep?

După un parcurs excelent în primele tururi de la Australian Open, Simona Halep a înfruntat-o în optimi pe Alize Cornet. Defășurat pe o căldură infernală, meciul a fost epuizant pentru ambele sportive. Cornet s-a impus greu în fața Simonei, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4.

După eliminarea de la Australian Open, legendarul John McEnroe a analizat jocul Simonei și i-a dat acesteia un sfat. Americanul consideră că românca ar trebui să ia ca exemplu stilul lui Nadal, care joacă fiecare punct ca și cum ar fi ultimul.

Am văzut meciul Simonei Halep și e greu de analizat. În primul rând, a fost foarte cald. Asta e contat foarte mult. Lumea uită cât de greu să joci în asemenea condiții. În multe ocazii, ambele jucătoare, în special Simona, s-au aplecat, de parcă ar urma să cadă. A fost incredibil de greu.

Mi-a părut rău că Halep a pierdut, dar m-am bucurat pentru Cornet. A jucat 15 ani fără să ajungă în sferturile unui Grand Slam.

Simona va lupta în continuare. Spune că vede lucrurile diferit. Am văzut că a declarat că vrea să se bucure de tenis. A fost în top, a văzut ce presiune și așteptări sunt. În unele momente s-a descurcat în foarte bine, în altele a fost greu. O vedem în unele momente că răstește la cei din echipa ei, pentru a se descărca.

Dacă se poate bucura de meciuri și de competiție și dacă ar face ca Nadal, care joacă fiecare punct de parcă ar fi ultimul, atunci va fi foarte bine. Este o multiplă campioană de Grand Slam, e puternică.

Cred că mai poate câștiga un Grand Slam. E posibil. Dacă o va face e altă poveste. A avut o carieră de succes și mereu a luptat”, a declarat John McEnroe, conform gsp.ro.

Simona, cădere liberă în clasamentul WTA

La startul Australian Open, Simona Halep se afla pe locul 15 WTA. Din păcate, în urma eliminării din optimile de finală, Simona va pierde nu mai puțin de 540 de puncte în ierarhia WTA Live. Românca avea de apărat  780 de puncte, aferente semifinalei din 2020. În urma parcursului de la această ediție, Halep a obținut doar 240 de puncte. Cu un minus de 540 de puncte, Simona rămâne cu un total de 2.117 și coboară astfel pe locul 23 în clasamentul WTA Live.

Simona Halep mai poate pierde poziții în clasamentul WTA în cazul în care Madison Keys (35 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, Alize Cornet (37 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, sau Kaia Kanepi (92 WTA) câștigă competiția.