Chipciu, gol de generic pe noul Stadion Steaua. Cum s-a bucurat în Ghencea fostul căpitan al Stelei, actuala FCSB. Video

Alex Matei 28.09.2023, 17:25
Chipciu, gol de generic pe noul Stadion Steaua. Cum s-a bucurat în Ghencea fostul căpitan al Stelei, actuala FCSB. Video

Alexandru Chipciu (34 de ani) este titular la U Cluj, în meciul pe care ”Șepcile Roșii” îl dispută pe stadionul Ghencea contra celor de la CSA Steaua în prima etapă din faza grupelor Cupei României.

Fostul căpitan al Stelei, actuala FCSB, evoluează prima dată pe noul stadion din Ghencea, dar el are multe amintiri și despre fosta arena, numită de fanii roș-albaștrilor ”Templul fotbalului românesc”.

Lovitura de start a partidei dintre CSA Steaua și U Cluj a fost dată de către Bernadette Szocs, multipla campioană de la tenis de masă.

Cum a marcat Chipciu golul de generic pe Stadionul Steaua

Acum, Chipciu nu numai că a jucat pe Ghencea, dar a și marcat un gol de generic. În minutul 27, Dan Nistor și Alex Chipciu au realizat o fază de manual. Nistor l-a găsit pe Chipciu, în careul gazdelor, cu un lob de mare efect, iar acesta din urmă a trimis , la rându-i, tot cu un lob, mingea în plasă.

Chipciu s-a bucurat moderat după ce a marcat. S-a dus și a luat mingea din plasă, apoi a revenit spre centrul terenului, fiind îmbrățișat de colegi. Apoi s-a întors spre locul din peluză unde se afla galeria clujenilor și le-a făcut un semn ”ole” acestora.

Chipciu a refuzat în vară oferta de la FCSB

În această vară, FCSB a încercat să-l readucă pe Alex Chipciu, însă fotbalistul, în vârstă de 34 de ani, a ales să-și prelungească înțelegerea cu U Cluj.

În ianuarie 2012, Chipciu se transfera de la FC Brașov la FCSB, contra sumei de 1,95 milioane de euro. Mijlocașul avea să ajungă unul dintre jucătorii de bază ai roș-albaștrilor și era vândut patru ani mai târziu la Anderlecht, pentru trei milioane de euro.

Nu prea mi-a plăcut să negociez și atunci când am venit de la CFR, ce era de negociat așa? Dacă era salariu de milioane, te gândeai să mai negociezi, dar la nivelul ăsta nu poți să negociezi foarte mult sau așa mi s-a părut mie.

Într-adevăr, am semnat acum pe doi ani, cu clauza dacă rămânem în prima ligă anul acesta. Mă bucur că am rămas aici. Într-o seară am fost puțin plecat în altă parte, apoi m-am schimbat și am luat decizia de a rămâne aici”, a declarat Alex Chipciu, pentru sport.ro.

Alex Chipciu: „Am fost tentat să mă duc”

„(n.r. despre interesul FCSB-ului) Da, nu aș vrea să vorbesc acum pe tema asta, că mamă, nu știu cine mă voia, dar clar era o persoană de acolo care m-a plăcut, m-a ajutat de-a lungul timpului și cu care am avut o relație bună, îi sunt recunoscător pentru asta mereu.

Cred că a fost o dorință de ale lui de a mă aduce, eu am fost clar tentat să mă duc, apoi, eu știu, când te trezești, pui în balanță lucrurile, fete, școli și așa mai departe, faptul că m-am simțit foarte bine aici, suporterii, am crezut că e mai bine să rămân aici”, a mai spus Alex Chipciu.

Urmăriți Playsport.ro și pe