Cine ar putea să-i ia locul lui Ronald Koeman la FC Barcelona. Joan Laporta a demarat negocierile cu mai mulți antrenori

Bordei Radu / 28.10.2021, 09:01
Cine ar putea să-i ia locul lui Ronald Koeman la FC Barcelona. Joan Laporta a demarat negocierile cu mai mulți antrenori

Fanii Barcelonei așteaptă cu sufletul la gură să vadă cine o să-i ia locul lui Ronald Koeman, pe banca Barcelonei. Inevitabilul s-a produs, după un nou eșec al catalanilor. Olandezul nu mai era deloc pe placul conducerii. Tacticile negative, rezultatele slabe și eternele scuze l-au adus pe fostul mare fundaș în situația de a fi demis.

Doar faptul că este o legendă a clubului și că a venit într-un moment dificil l-au menținut până în acest moment. Dar înfrângerea cu Rayo, venită după cea din El Clasico, i-a fost fatală. Laporta a acționat repede și acum trebuie să găsească soluția salvatoare.

Laporta a stabilit deja cine ar putea să-i ia locul lui Ronald Koeman. Cum merg negocierile

Barcelona este pe locul 9, în acest moment, așa că este nevoie de cineva capabil să producă o schimbare majoră. Mai ales că lotul ar putea avea de suferit în continuare, din cauza problemelor financiare. Suporterii se roagă ca fostul mare căpitan al clubului, Xavi, să accepte oferta lui Laporta. Mijlocașul de legendă al Barcelonei a anunțat că va antrena într-o zi, pe Camp Nou. Aceasta ar putea veni mai repede decât se aștepta.

Xavi pregătește pe Al Sadd, în Qatar, dar are o clauză specială prin care poate pleca dacă este ofertat de Barcelona. Acesta vrea însă anumite garanții în ceea ce privește transferurile, dar și faptul că poate lucra o perioadă liniștit. Xavi este văzut drept următorul Guardiola, dar ar prelua echipa într-un moment mai tulbure decât a făcut-o Pep.

Dacă totuși Xavi nu acceptă, Laporta mai are pregătite câteva variante.

Cine sunt ceilalți candidați pentru banca Barcelonei. Visul nebun al lui Laporta

Sergi Barjuan este antrenor la Barcelona B și este văzut drept o variantă bună, mai ales că echipa ar face economie. Totuși, Laporta ar prefera altceva. Roberto Martinez și Macelo Gallardo sunt și ei luați în considerare, deși sunt mai greu de adus. Primul este selecționerul Belgiei, pe care ar vrea să o conducă la Mondial. Al doilea face senzație cu River Plate și este considerat un tactician de marcă. Argentinianul este așteptat să facă saltul în Europa, iar Barcelona este greu de refuzat.

Exisă și o variantă imposibilă, un vis nebun al lui Laporta. Este vorba de Jurgen Klopp, antrenorul pe care îl admiră cel mai mult. Tehnicianul lui Liverpool se luptă, însă, pentru titlu în Premier LEague și pentru Liga Campionilor. Așa că mai mult ca sigur nu va veni la Barcelona, cel puțin nu în viitorul apropiat.