FC Barcelona vinde tot pentru a evita colapsul financiar! O altă vedetă e gata să părăsească Nou Camp

Ștefănescu Dragoș / 26.10.2021, 17:01
FC Barcelona vinde tot pentru a evita colapsul financiar! O altă vedetă e gata să părăsească Nou Camp

FC Barcelona trece printr-o criză sportivă dar și financiară fără precedent. Datoriile uriașe acumulate în ultimul an ar putea duce la faliment clubul catalan. Pentru a evita colapsul financiar FC Barcelona vinde tot fără a mai ține cont de nimic.

FC Barcelona vinde tot

Problemele de la FC Barcelona s-au adâncit din ce în ce mai mult în ultima perioadă. După ce l-au pierdut în vară pe starul Leo Messi, catalanii se confruntă cu o serie de rezultate foarte slabe atât în campionat dar și în Champions League.

În afara problemelor de pe plan sportiv, Barcelona are mari dificultăți financiare. Însuși președintele Joan Laporta afirma de curând că Barcelona a adunat în ultimii ani datorii de peste 1,2 milarde de euro. Conform celor de la Dailymail, clubul catalan a raportat în mod oficial o pierdere de 481 de milioane de euro pentru sezonul precedent. Scăderea veniturilor de la Barcelona a fost de 26 %. Pandemia de coronavirus și interdicțiile impuse de autorități au contribuit din plin la pierderile financiare ale clubului catalan.

Pentru a evita un colaps financiar, conducerea Barcelonei va fi nevoită să renunțe la mai mulți jucători importanți. Unul dintre ei este Frenkie de Jong (24 de ani). Olandezul este titular în echipa lui Ronald Koeman și, în prezent, cel mai bine cotat jucător din lotul catalanilor. De Jong a fost cumpărat de Barcelona în 2019 de la Ajax Amsterdam, catalanii plătind suma de 86 de milioane de euro. Olandezul ar putea fi vândut cât de curând, iar suma încasată de catalani să poată fi folosită pentru a mai acoperi din datorii.

Potrivit Calciomercato, Manchester City și Bayern Munchen sunt interesate de transferul mijlocașului olandez de la Barcelona. Rămâne de văzut pentru ce sumă va fi dispusă echipa catalană să renunțe la Frenkie de Jong. Olandezul are contract valabil până în anul 2026 cu Barcelona.

Ronald Koeman în război cu fanii Barcelonei

Imediat după ce Barcelona a pierdut derby-ul cu Real Madrid chiar pe Nou Camp, Ronald Koeman a avut parte de un incident neplăcut cu fanii catalani. Mai mulți dintre suporteri l-au așteptat pe antrenor la ieșirea din stadion și i-au blocat mașina, lovind bolidul cu picioarele.

Koeman a vorbit despre acest incident reprobabil, catalogându-l drept unul social. Tehnicianul olandez a subliniat faptul că astfel de gesturi țin de nivelul de educație al oamenilor.

Nu cred că putem să găsim o soluție acum. Sunt oameni lipsiți de educație. Acești oameni nu știu cum să să se comporte. Atmosfera pe stadion, chiar și la 0-2, era cu totul opusă față de ce am resimțit în afara stadionului.

Nu trebuie să le dăm multă atenție acestor oameni. Astfel de lucruri s-au mai întâmplat în trecut, chiar și Puyol a trecut printr-un astfel de episod. E păcat că nu poți să pleci acasă în siguranță, este o problemă socială!”, a declarat Ronald Koeman, conform Marca.