Cine e Aurelio de Laurentiis, patronul lui Napoli. Echipa lui a câștigat campionatul în Italia, după 33 de ani

Alex Cazacu 10.05.2023, 11:53
Cine e Aurelio de Laurentiis, patronul lui Napoli. Echipa lui a câștigat campionatul în Italia, după 33 de ani

În anul 2004, un producător de film italian cumpăra clubul de fotbal Napoli care, la vremea respectivă, era în faliment. Acum echipa acestuia a câștigat campionatul în Italia, după 33 de ani. În rândurile de mai jos veți afla cine e Aurelio de Laurentiis, cum a ajuns să cumpere clubul Napoli, dar și multe alte lucruri despre cariera acestuia.

Cine e Aurelio de Laurentiis. Tot ce trebuie să știi despre celebrul producător de film

Născut la 24 mai 1949, Aurelio de Laurentiis de un regizor și producător de film italian. În prezent, pe lângă clubul de fotbal Napoli, el deține și compania Filmauro. Regretatul Dino Laurentiis, unul dintre cei mai cunoscuți regizori ai Italiei, a fost unchiul lui Aurelio.

Patronul lui Napoli a fost unul dintre directorii fundației „Na­tional Italian American Foundation”. În 1995, producătorul italian a stat la masa juriului, la cel de-al 19-lea festival internațional de film, eveniment ce s-a desfășurat avut loc la Moscova.

Primul să film l-a produs pe când avea doar 20 de ani. Prin anii 1950, Aurelio de Laurentiis s-a alăturat unui alt regizor italian celebru, Carlo de Ponto. Cei doi au pus bazele companiei „Ponti-De Laurentiis”. Compania respectivă a produs filmele „Strada” (1954) și „Nights of Cabiria” (1957), ambele premiate cu Oscar. Ulterior, Aurelio și-a creat propriul studio de film (Dinocitta), însă nu a avut succes cu acesta.

Ce avere are Aurelio de Laurentiis. Producătorul italian este multimilionar

De-a lungul carierei sale în lumea filmului, De Laurentiis a produs și distribuit sute de filme. Multe dintre acestea au fost regizate de nume mari din industria cinematografică, cum ar fi: Ridley Scott, Luc Besson, David Lynch,  Mario Monicelli, Carlo Verdone și Ettore Scola.

În ceea ce privește averea patronului lui Napoli, conform celebritynetworth.com, aceasta este estimată la 50 de milioane de dolari. De menționat este faptul că, managerul clubul Napoli este ultimul dintr-o serie de producători italieni care finanțează cluburi de fotbal.

Cine e Aurelio de Laurentiis, patronul lui Napoli
Cine e Aurelio de Laurentiis, patronul lui Napoli

Cum a ajuns să cumpere clubul Napoli

În 2004, când l-a cumpărat, clubul Napoli era în faliment. Ei bine, după preluarea echipei, de Laurentiis a transformat-o într-una dintre cele mai bune din Italia. De asemenea, producătorul de film a reușit să mențină la un nivel decent și finanțele clubului.

La momentul achiziționării echipa era în divizia a treia. În doar trei ani de zile, Aurelio de Laurentiis a reușit să o readucă în prima divizie. Datorită eforturilor depuse de celebrul producător de film, Napoli se află acum pe lista celor mai importante cluburi din lume.

După ce echipa lui a devenit campioana Italiei, de Laurentiis a precizat că „acesta e doar începutul”. Conform celor de la postsen.com, în 2004, producătorul a realizat că în schimbul a peste 35 de milioane de euro va primi doar o emblemă și un nume. La acea vreme, el se afla la filmări în Los Angeles.

„E foarte amuzant. În timp ce mă aflam în Los Angeles pentru a turna un film cu Gwyneth Paltrow, Jude Law și Angelina Jolie, am descoperit că echipa Napoli era falită și că nu exista nicio licitație. Am făcut o ofertă de 37 de milioane de euro, dar am cumpărat doar un nume“, a povestit patronul lui Napoli.

Aurelio de Laurentiis a respins o oferă masivă pentru vânzarea clubului: „e jucăria familiei De Laurentiis”

A primit chiar și oferte pentru vânzarea clubului Napoli, iar acestea nu au fost deloc mici. Chiar și așa, el le-a refuzat, menționând că deținerea echipei de fotbal napolitane a fost o lecție de viață pentru el. „Este o jucărie care aparține familiei De Laurentiis și până ne vom sătura de ea nu avem niciun motiv să o vindem“, a afirmat Aurelio.

Conform informațiilor apărute în mediul online, proprietarul clubului Napoli ar fi refuzat o ofertă de 2,5 miliarde de euro. „Sunt mulțumit de Napoli și nu vreau să fiu deranjat de astfel de oferte. (…) Nici nu-mi pasă cât valorează Napoli, este jucăria familiei și nu mă gândesc deloc să-l vând. În plus, nu știu ce aș face mai apoi. Ce să fac, să-mi cumpăr un club din Premier League?“, a adăugat el.

Urmăriți Playsport.ro și pe