Cine este adversara Simonei Halep în Australia și ce rezultat a obținut în primul tur la Gippsland Trophy

Giosanu Catinca / 02.02.2021, 15:35
Cine este adversara Simonei Halep în Australia și ce rezultat a obținut în primul tur la Gippsland Trophy

S-a aflat cine este adversara din turul 3 la Gippsland Trophy 2021 a Simonei Halep. Ce rezultat a obținut jucătoarea de tenis în primul tur la Gippsland Trophy?

Cine este adversara Simonei Halep în Australia

Conform programului stabilit, Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) o va înfrunta pe jucătoarea germană Laura Siegemund (51 WTA) în optimile Gippsland Trophy, turneu organizat în Melbourne. Meciul va avea loc pe 3 februarie, în jurul orei 06:00, ora României.

În turul secund, sportiva din Constanța a învins-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 6-4. Pentru a merge în sferturile de finală, românca ar putea avea un meci complicat. Sportiva din Constanța va da peste Laura Siegemund, locul 51 WTA.

Laura Siegemund, locul 51 WTA, a trecut, în turul doi, cu scorul de 6-2, 6-2, după un meci de 64 de minute, de Destanee Aiava (Australia), locul 218 WTA.

Laura Siegemund o va înfrunta pe Simona Halep în Australia
Laura Siegemund o va înfrunta pe Simona Halep la Gippsland Trophy/ Sursa Foto: Twitter

Laura Siegemund, adversara Simonei Halep în optimi la Gippsland Trophy

În optimile de finală de la Gippsland Trophy, Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea germană Laura Siegemund, locul 51 WTA, care a învins-o pe Destanee Aiava (Australia), locul 218 WTA, cu scorul de 6-2, 6-2.

Cele două jucătoare de tenis s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent. În momentul de față, germana conduce cu 2-1. Toate meciurile au avut loc, însă, pe zgură, iar la Melbourne Park se joacă pe hard.  În cazul în care va câștiga partida cu jucătoarea germană, ”Simo” va obține o sumă impresionantă de bani.

Simona Halep a avut mereu meciuri complicate contra Laurei Siegemund. Prima dispută dintre ele a avut loc la Stuttgart, în 2016. La acel moment, Siegemund s-a impus cu un categoric 6-1, 6-2. Un an mai târziu, cele două se înfruntau tot la Stuttgart, în semifinalele competiţiei. Şi atunci s-a impus jucătoarea din Germania, scor 6-4, 7-5. În cele din urmă, Simona Halep şi-a luat revanşa după doar câteva săptămâni, tot pe zgură, la Roma. Campioana noastră a învins-o pe sportiva din Germania cu 6-4, 6-4, după un meci echilibrat.

Ce premii a obținut Halep la Gippsland Trophy

Pentru calificarea în runda optimilor de finală, Simona Halep va încasa în jur de 5.500 de dolari. Suma va crește până la 8.770 de dolari pentru jucătoarele care vor accede în sferturile de finală, în timp ce câștigătoarea trofeului va primi 50.000 de mii și 757 de dolari.

Pe lângă cei 5.500 de dolari, Simona Halep va obține și 55 de puncte în clasamentul WTA pentru victoria cu Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA).