Cine este antrenorul de la FCSB pe care Mihai Stoica l-a vrut demis: „L-am sunat pe Gigi și i-am zis să-l schimbe”

Olteanu Ștefan / 05.01.2022, 23:58

Constantin Gâlcă, antrenorul care le-a adus celor de la FCSB ultimul titlu din palmares, a fost la un pas să fie demis la cererea lui Mihai Stoica. Managerul general al roș-albaștrilor a dezvăluit totul abia acum și a povestit că a avut inclusiv o discuție personală cu Gigi Becali pe această temă.

Constantin Gâlcă, la un pas să fie demis de la FCSB la cererea lui Mihai Stoica

Constantin Gâlcă a reușit „tripla” alături de FCSB în sezonul 2014 – 2015, dar soarta sa putea să fie cu totul alta dacă o cerință a lui Mihai Stoica avea un impact mai mare asupra lui Gigi Becali.
Managerul general al roș-albaștrilor a dezvăluit recent că în finalul acelui sezon l-a vrut demis pe Gâlcă. MM spune că echipa se afla pe o pantă descendentă înainte de ultimele meciuri din acel campionat și s-a temut pentru pierderea titlului.

În acest context, el a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Gigi Becali. Avertismentul lui Mihai Stoica a fost cât se poate de clar: „Dacă nu-l schimbi pe ăsta, pierzi campionatul!”.
Gigi Becali nu s-a lăsat influențat la acel moment și a mers pe mâna lui Gâlcă până la finalul sezonului. FCSB a cucerit titlul, Cupa României și Cupa Ligii, Costel Gâlcă devenind primul antrenor din fotbalul românesc care reușește o „triplă”.

Când s-au apropiat la şapte puncte (n.r. – cei de la ASA Târgu Mureș), l-am sunat pe Gigi şi i-am spus că dacă nu-l schimbi pe ăsta (n.r. – pe Constantin Gâlcă), pierzi campionatul. Nu joci nimic, absolut nimic. A pierdut campionatul, cum să-ţi zic… Oţelul, echipă retrogradată, putea pierde la Târgu Mureş… Nu-l cunoşteam pe Gâlcă, nu am lucrat cu el. Trofeul de la Ludogoreţ nu l-a mai câştigat”, a spus Mihai Stoica, potrivit Telekom Sport.

FCSB a cucerit titlul la mustață în 2015

Totuși, temerile lui Mihai Stoica nu au fost nefondate. În sezonul 2014 – 2015, FCSB a avut un avans important față de ASA Târgu Mureș, ocupanta locului doi.
Însă, în urma plecării mai multor fotbaliști importanți, echipa antrenată de Gâlcă a pierdut teren în fața formației din Târgu Mureș.
Astfel, în ultima etapă a sezonului FCSB a remizat în deplasare cu Poli Iași, scor 0-0, iar dacă ASA ar fi învins-o pe Oțelul ar fi devenit campioană.
Acest lucru nu s-a întâmplat. Oțelul, deși era retrogradată matematic, s-a impus cu ASA Târgu Mureș, scor 2-1 și i-a făcut cadou FCSB-ului titlul de campioană.
Liviu Ciobotariu, care era antrenorul lui ASA la acea vreme, spune că pierderea titlului l-a marcat pe viață.

Noi am pierdut campionatul în ultimele etape, la Mediaş îmi aduc aminte ne-au dat gol în minutul 84, 85, apoi am mers la Astra, unde puteam să nu pierdem şi am pierdut cu 3-1. Părerea mea e că noi am pierdut în ultima etapă, logic, dar de drept l-am pierdut în ultimele patru etape. A fost o amintire tristă. Am avut multe nopţi nedormite, atunci m-a salvat plecarea în Arabia Saudită. Contractul îmi expirase cu ASA, am primit telefon din Arabia Saudită şi mi-am mai alinat din tristeţe. Uşor, uşor am uitat după, dar m-a marcat pe viaţă. E greu să pierzi un campioant în ultimul joc şi cu o echipă retrogradată”, a spus Ciobotariu, conform aceleiași surse.

EXCLUSIV Playsport LIVE. Gâlcă, la un pas să fie înlocuitorul lui Guardiola. De ce a căzut mutarea.