Cine este, de fapt, cel mai bine plătit jucător din Premier League și ce salariu încasează

Gabriel Peneș 23.04.2021, 20:08
Cine este, de fapt, cel mai bine plătit jucător din Premier League și ce salariu încasează

Cine este, de fapt, cel mai bine plătit jucător din Premier League și ce salariu încasează. Până acum câteva zile, David De Gea, portarul lui Manchester United, conducea topul celor mai bine remunerați fotbaliști din Anglia. El a fost depășit, însă, de unul dintre starurile de la Machester City.

Cine este, de fapt, cel mai bine plătit jucător din Premier League și ce salariu încasează

Echipele din Anglia sunt renumite pentru sumele fabuloase pe care le acordă fotbaliștilor. Cine este, de fapt, cel mai bine plătit jucător din Premier League și ce salariu încasează. David De Gea conducea, până de curând, topul „încasărilor”, cu un salariu anual de peste 20 de milioane de euro. De fapt, în Anglia, banii se calculează „pe săptămână”. Abia apoi tragi linie și vezi cât rezultă pe an. Portarul lui Manchester United a fost depășit de câteva zile de un alt fotbalist.

Kevin De Bruyne (29 de ani) a semnat un nou contract cu echipa sa, Manchester City. Suma pentru care s-au înțeles este de aproximativ 23 de milioane de euro anual. Noua înțelegere este valabilă pe 4 ani, până în 2025. Prin urmare, De Bruyne va încasa, în total, peste 90 de milioane de euro. El mai avea contract încă 2 ani cu gruparea lui Pep Guardiola, dar pe un salariu de „doar” 16 milioane de euro pe an. Kevin De Bruyne (29 de ani) evoluează la Manchester City din 2015, când a fost adus cu 75 de milioane de euro de la Wolfsburg. Până-n prezent, De Bruyne a disputat 255 de meciuri în tricoul lui City, pentru care a reușit 65 de goluri.

Cine este, de fapt, cel mai bine plătit jucător din Premier League și ce salariu încasează
Cel mai bine plătit jucător din Premier League va juca încă 4 ani în echipa pregătită de Pep Guardiola

A negociat totul fără ajutorul vreunui impresar

Mai spectaculos de atât este faptul că de Bruyne și-a negociat contractul fără ajutorul vreunui impresar. El a renunțat anul trecut la serviciile agentului Patrick de Kloster, după ce acesta a fost arestat pe baza unei acuzații de spălare de bani. Singurii care l-au asistat au fost tatăl său și o firmă de avocatură din Belgia, care-l consiliază pe jucător din 2016, scriu cei de la Times. Jucătorul a cerut acestora să întocmească o listă cu statistici care să dovedească aportul său la performanțele echipei.

Kevin este foarte direct în toate. Ce vrea, aia face. Nu a avut întotdeauna timpul necesar să facă totul singur. Ne-a dat ordine de genul: ,>. El a analizat totul pe baza acestor date. De fapt, știa deja cele mai multe lucruri. Voia doar o confirmare suplimentară. Era bine pregătit. Am simțit că lucrează la asta de ceva vreme. Sumele salariale sunt ceea ce sunt. Dacă șeful tău îți oferă dublu mâine, de exemplu, nu vei refuza asta. Nu ar trebui de asemenea să te vinzi sub prețul tău”, a declarat tatăl jucătorului, Herwig De Bruyne, pentru postul TV belgian HLN.

Lipsa impresarului din negociere a fost neobișnuită, dar plăcută pentru șefii lui City. Sunt binecunoscute comisoanele uriașe pe care agenții de jucători le cer pentru realizarea unui transfer. Sau reînnoirea unui contract. Ele pot urca, în cazul jucătorilor de top, la multe milioane de euro. Dar de Bruyne a știut cum să se „vândă” chiar și în lipsa unui asemenea intermediar. Era, însă, pe deplin conștient și de valoarea sa în cadrul grupării antrenate de Pep Guardiola.

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe