Cine este Galileo și cum a reușit să câștige mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi în 2020

Gabriel Peneș 28.01.2021, 18:59
Cine este Galileo și cum a reușit să câștige mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi în 2020

Adună, într-un an, o avere mai mare decât starurile din fotbal. Cine este Galileo și cum a reușit să câștige mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi în 2020. E deținut de doi oameni de afaceri britanici și e un armăsar. Dar nu unul oricare, ci un fost mare cal de curse folosit pentru a aduce pe lume urmași campioni ca și el.

Cine este Galileo și cum a reușit să câștige mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi în 2020

Lumea curselor de cai și, în general, a creșterii acestor animale pentru a deveni campioni, este incredibil de complicată, dar și bogată. Cine este Galileo și cum a reușit să câștige mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi în 2020. E vorba de un cal de curse, un armăsar pur-sânge irlandez. În competiții a avut viață scurtă, între octombrie 2000 – octombrie 2001. A câștigat 6 dintre cele 8 curse la care a luat parte, inclusiv faimosul „The Derby”, rezervate mânjilor de 3 ani. După aceea, a fost retras de proprietarii săi pentru o misiune chiar mult mai bănoasă. Galileo a devenit armăsar de montă.

O „ședință” a unei iepe cu Galileo, pentru a spera într-un urmaș la fel de valoros, a ajuns să coste, conform alephnews.ro, 650.000 de euro. Doar vorbim despre „sămânța” unui adevărat campion. Iar cota lui Galileo a continuat să crească de-a lungul timpului. Asta pentru că urmași de-ai lui au devenit, la rândul lor, multipli campioni și câștigători de mari curse. Din 2008 până azi, cu excepția lui 2009, Galileo a fost declarat „armăsarul anului” în Marea Britanie. A căpătat chiar titlul de „sire al Marii Britanii și Irlandei” ce este acordat armăsarului cu cei mai mulți descendenți învingători în curse importante.

A reușit să câștige mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi în 2020
Cine este Galileo și cum a reușit să câștige mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi în 2020

A adus proprietarilor 81 de milioane de euro, doar anul trecut

Fiind, practic, un devărat nobil printre armăsari, Galileo a adus proprietarilor săi, colosala sumă de 81 de milioane de euro. Asta în condițiile în care Leo Messi, marea vedetă a Barcelonei, a câștigat în 2020, „doar” 75 de milioane de euro. Neymar, de asemenea, a adunat „numai” 65 de milioane de euro, iar Cristiano Ronaldo, 57 de milioane de euro. La ora actuală, Galileo este cotat pe piață, la 197 milioane de euro. Un eventual „transfer” de proprietari, deși improbabil, i-ar face invidioși pe oricare dintre fotbaliștii de supertop.

Mânjii acestui adevărat fenomen printre caii de prăsilă calcă apăsat pe urmele „tatălui”. Ei nu doar că au câștigat nenumărate mari curse, ci deja sunt, la rândul lor, apreciați cai de montă. Unul dintre ei, Churchill, este văzut ca un pretendent la titlul de „sire” al lui Galileo. Serviciile lui pentru reproducere sunt cotate astăzi la 30.000 de euro. Alți cai ultravaloroși sunt Medaglia D’Oro, ce a adus câștiguri de 55 de milioane de euro proprietarilor ți Dubawi, cu un venit de 44 milioane de euro în 2020. De semenea, Arrogate este un armăsar încă activ în competiții, care și-a îmbogățit stăpânii, doar din curse, anul trecut, cu 14,5 milioane de euro.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe