Cine este Matko Babic, atacantul croat dorit de Steaua. Suporterii l-au găsit după indiciile date de Daniel Oprița la Playsport Live

Robert Zanfir 10.01.2022, 22:39
Cine este Matko Babic, atacantul croat dorit de Steaua. Suporterii l-au găsit după indiciile date de Daniel Oprița la Playsport Live

Daniel Oprița a vorbit la Playsport Live despre mutările pe care le gândește la echipă în aceasta pauză de iarnă. Antrenorul celor de la Steaua a oferit și indicii despre țintele sale. Conform celor de la AS47, croatul Matko Babic ar fi atacantul dorit în Ghencea.

Steaua va începe noul an de pe locul 6 în Liga 2. Cu sau fără speranțe la promovare, „militarii” trag tare pentru obținerea biletelor pentru play-off.

Cine este Matko Babic, atacantul croat dorit de Steaua. Suporterii l-au găsit după indiciile date de Daniel Oprița

Daniel Oprița a sunat adunarea în Ghencea. Unii dintre jucători au venit, însă, doar ca să aibă de unde pleca. Staff-ul tehnic a anunțat că va renunța la cel puțin patru dintre jucători.

Daniel Oprița și-a prezentat planurile în cadrul emisiunii Playsport Live. Una dintre ținte a fost „descifrată” de suporterii roș-albaștrilor.

„Matko Babic se potriveşte descrierii făcute de Daniel Oprița la Playsport.ro Live. Atacantul croat în vârstă de 23 de ani evoluează în prima liga din Cipru la echipa PAEEK, sub forma de împrumut de la AEL Limassol.

Jucătorul de 1.84 înălțime este un produs al Academiei celor de la Dinamo Zagreb și a mai evoluat la echipe precum HNK Rijeka, MFK Karvina și NK Lokomotiva. Acesta are și 12 selecții la naționale U17 și U21 ale Croației”, se arată într-o postare a celor de la AS47, pe pagina de facebook.

Daniel Oprița, lecție de scouting la Playsport Live

Invitat în cadrul emisiunii Playsport Live, moderată de Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu, Danile Oprița a vorbit despre campania de transferuri din această iarnă.

„Mai vrem transferuri, avem deja discuții cu stranieri buni, un fundaș francez, de 22 ani, care joacă constant la nivel de liga a treia din Franța. Apoi doi croați, din primele ligi din Croația și Cipru. Dar trebuie să reziliem cu cei 4 fotbaliști, că altfel va fi destul de greu.

Noi nu avem buget mare, chiar găsisem niște jucători foarte buni. Dar ne trebuie liberi de contract și la salariii de 2500 – 3000 de euro pe lună. Am găsit niște jucători excelenți, dar la 7000 salariu, nu ne putem atinge. Eu vreau atacant care să marcheze și multe goluri, să coste și puțin. Brandul ne ajută, dar e foarte greu”, a declarat Daniel Oprița la Playsport Live.

Ioan Hora, greu de adus la Steaua

Ioan Hora a plecat de la UTA, iar Daniel Oprița a dezvăluit că ar fi fost foarte greu să îl aducă pe fostul jucător al FCSB. Între timp, atacantul a ajuns la Hermannstadt, mutare prezentată în exclusivitate de Playsport.

„Spuneți-mi și mie un atacant, în România, la banii pe care îi putem da noi. Știu că a rămas Hora liber de contract, dar el vrea 8 – 9.000. Dar ce motivație mai are el, în Liga 2.

Eu mi-aș dori un atacant străin, sincer, că au mai venit jucători necunoscuți și au făcut treabă.

Dacă vine croatul, mă gândesc cum e nația lui, luptător, vine cu foame. Că nu vine la noi să se îmbogățească. Dar vine aici să joace, să plece mai departe. Eu așa vreau, un jucător de 22, 23 de ani, poate reușim să vindem și noi, luăm 1 milion”, a mai spus Daniel Oprița la Playsport Live.

După 16 etape, CSA Steaua este pe locul șase în Liga 2, cu 28 de puncte, la egalitate cu FC Buzău.

Meciurile de pregătire ale CSA Steaua:

15 ianuarie- CSA Steaua – Progresul Spartac
22 ianuarie – CSA Steaua – CS Tunari
28 ianuarie – CSA Steaua – Afumați

Urmăriți Playsport.ro și pe