Cine este prima adversară pe care o întâlnește Simona Halep la Wimbledon

Ștefănescu Dragoș / 25.06.2022, 12:57
Cine este prima adversară pe care o întâlnește Simona Halep la Wimbledon

După retragerea neașteptată din semifinalele de la Bad Homburg, Simona Halep se pregătește pentru Wimbledon. Marea noastră campioană o va înfrunta pe Karolina Muchova în primul tur a turneului de la Londra. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Muchova în primul tur de la Wimbledon

Simona Halep (19 WTA) a avut un parcurs excelent în cadrul turneului de la Bad Homburg. În mod surprinzător, marea noastră campioană s-a retras înaintea meciului cu Bianca Andreescu din semifinalele competiției. Simona a acuzat o accidentare la gât și nu a dorit să riște ceva mai grav înaintea turneului de la Wimbledon.

Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag. Din nefericire, m-am trezit dimineaţă cu gâtul ţeapăn şi nu îmi permite să joc la cel mai bun nivel al meu”, a transmis Simona Halep.

În cursul zilei de vineri, Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Wimbledon, competiție ce se va desfășura în perioada 27 iunie – 10 iulie 2022. Constănțeanca o va înfrunta pe Karolina Muchova (82 WTA). Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial.

Anul trecut a fost extrem de prolific pentru Muchova. Cehoaica a ajuns până în semifinalele de la Australian Open, dar şi în sferturile de finală de la Wimbledon. În plus, Muchova a ajuns până pe locul 19 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Karolina Muchova a ratat startul sezonului 2022 şi a absentat astfel de la Australian Open. La Roland Garros a ajuns până în turul 3, dar în rest a avut rezultate modeste. Înaintea turneului de la Wimbledon,  Muchova a fost eliminată de Ons Jabeur în primul tur de la Berlin.

Retragerea Simonei Halep de la Bad Homburg a produs un val de nemulțumire

Retragerea neașteptată a Simonei Halep înaintea semifinalei de la Bad Homburg a produs nemulțumirea organizatorilor turneului din Germania. Deoarece în ultima vreme tot mai multe jucătoare s-au retras din turneele mici pentru a fi într-o formă bună în competițiile mai importante, organizatorii Bad Homburg cer introducerea unor amenzi.

Mihai Rusu, fost jucător de tenis și în prezent antrenor în Germania, a explicat că aceste retrageri neașteptate produc pierderi financiare importante pentru organizatorii turneelor de tenis.

Este a nu știu câta oară când renunță și dă peste cap un turneu. Când va pica în clasament, nu știu dacă va mai fi invitată la evenimente show! A fost mare supărare și la Berlin, deoarece Iga Swiatek era anunțată să joace și nu a mai venit pentru că o durea umărul. Organizatorii au primit un șoc! Ea avea și o garanție de participare.

Toți organizatorii cer acum introducerea unei amenzi, de exemplu de 20.000 de dolari. Barbara Rittner, antrenoarea federală și directoarea de la Berlin, a spus că 20.000 de dolari e o sumă prea mică! Jucătoarele câștigă atât de mulți bani încât își permit să plătească amenzile! Scandalul cu poloneza a fost la Berlin, iar acolo erau mulți cetățeni polonezi”, a declarat Mihai Rusu.