Jignire la adresa româncei Simona Halep după retragerea de la Bad Homburg: „Nu e prima dată când face fițe”

Moldoveanu Camelia / 24.06.2022, 21:51
Jignire la adresa româncei Simona Halep după retragerea de la Bad Homburg: „Nu e prima dată când face fițe”

Retragerea româncei Simona Halep de la Bad Homburg a provocat un val de reacții negative. Campioana României ar fi trebuit să se lupte în semifinalele turneului din Germania cu Bianca Andreescu, însă cu puțin timp înaintea confruntării a anunțat că s-a trezit cu dureri în zona gâtului.

După anunțul retragerii, Simona Halep a fost acuzată că „face fițe”

Duelul din semifinalele de la Bad Homburg dintre Simona Halep și Bianca Andreescu ținea capul de afiș al zilei. Astfel, se pare că organizatorilor nu le-a picat deloc bine decizia româncei.

Mihai Rusu, fostul jucător de tenis și în prezent antrenor în Germania, a avut cuvinte dure la adresa Simonei. Acesta a subliniat faptul că „nu este pentru prima dată când face fițe”:

Totdeauna sunt trei evenimente importante într-un turneu: cele două semifinale și finala. Iar nemțoaicele Kerber și Lisicki au pierdut în sferturi.

Deci e pierderea e mare de tot din cauză că meciul Halep – Andreescu nu a mai avut loc! Nu este prima oară când Simona Halep face fițe, iar faptul că acum a renunțat a generat o mare supărare acolo. Un eveniment ca acesta are foarte multe componente, cu bani și sponsori”, a spus Mihai Rusu despre retragerea Simonei Halep, potrivit prosport.ro

„Toți organizatorii cer acum introducerea unei amenzi”

Simona Halep a decis să nu forțeze nota și să se retragă de la Bad Homburg înainte ca probleme ei să se agraveze. Bineînțeles că toată lumea a înțeles și faptul că aceasta are nevoie de o recuperare potrivită înainte de Wimbledon, Grand Slam-ul care se desfășoară în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Însă, organizatorii turneului din Germania par a fi foarte deranjați de gestul româncei. Dat fiind faptul că în ultima vreme tot mai multe jucătoare de tenis s-au retras din turneele mici pentru a fi într-o formă bună în competițiile mai importante, organizatorii Bad Homburg cer introducerea unor amenzi:

„Este a nu știu câta oară când renunță și dă peste cap un turneu. Când va pica în clasament, nu știu dacă va mai fi invitată la evenimente show! A fost mare supărare și la Berlin, deoarece Iga Swiatek era anunțată să joace și nu a mai venit pentru că o durea umărul. Organizatorii au primit un șoc! Ea avea și o garanție de participare.

Toți organizatorii cer acum introducerea unei amenzi, de exemplu de 20.000 de dolari. Barbara Rittner, antrenoarea federală și directoarea de la Berlin, a spus că 20.000 de dolari e o sumă prea mică! Jucătoarele câștigă atât de mulți bani încât își permit să plătească amenzile! Scandalul cu poloneza a fost la Berlin, iar acolo erau mulți cetățeni polonezi”, a adăugat Mihai Rusu