Cine-l înlocuiește pe Rădoi la echipa națională, dacă selecționerul nu se vindecă până pe 25 martie? Acestea sunt variantele oficiale

Mihai Cheles / 16.03.2021, 10:56
Cine-l înlocuiește pe Rădoi la echipa națională, dacă selecționerul nu se vindecă până pe 25 martie? Acestea sunt variantele oficiale

Cine-l înlocuiește pe Rădoi la echipa națională? Aceasta este cea mai „arzătoare” întrebare a zilei, din fotbalul românesc, în contextul în care selecționerul a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Cine-l înlocuiește pe Rădoi la echipa națională, dacă selecționerul nu se vindecă până pe 25 martie? Acestea sunt variantele oficiale

În această dimineață, Federația Română de Fotbal a dezvăluit că selecționerul naționalei de seniori a României, Mirel Rădoi, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. În consecință, FRF a anulat conferința de presă ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri, 17 martie, la Casa Fotbalului.

Am efectuat luni, 15 martie, un test COVID care, din păcate, a ieșit pozitiv. Nu am simptome acum. Îmi doresc din tot sufletul să fi fost o eroare sau, în cel mai rău caz, ca perioada de 14 zile să fie aproape de final în cazul meu astfel încât să putem începe normal pregătirea partidelor”, a declarat Mirel Rădoi, conform frf.ro.

Patru opțiuni pentru banca tehnică a României, în cele trei partide:

Nu conferința de presă este miza acestei vești, ci cine va putea sta pe banca a naționalei în cele trei meciuri din startul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Qatar 2022. Excluzându-l pe Mirel Rădoi, lista ar fi compusă din trei nume.

  1. Principala soluție ar fi chiar Mirel Rădoi! Selecționerul speră ca următoarele două teste, efectuate zilele acestea, să fie negative. Încă mai speră să fie o simplă eroare și să fie sănătos. În cazul în care persistă rezultatul pozitiv, Mirel trage speranța ca boala să fie pe final și să se poată recupera la timp, pentru meciul din 25 martie, cu Macedonia de Nord.
    Practic, mai sunt nouă zile până la prima partidă din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022. Până atunci, are nevoie de două teste negative pentru a fi declarat clinic sănătos.

    Pe 22 martie, Mirel Rădoi împlinește 40 de ani! Cu toate acestea, sunt șanse foarte mari să-și sărbătorească ziua în carantină.

  2. Dacă niciunul dintre scenarii nu va fi posibil în cazul lui Rădoi, pe bancă va sta „mâna sa dreaptă”, secundul Nicolae Dică. Cu toate acestea, sunt șanse mici ca fostul său coleg de la FCSB să nu fie considerat și el contact direct și să fie plasat sub carantină. Dacă nu cumva este și el pozitiv, ținându-se cont de strânsa colaborare, logică, dintre cei doi. Depinde foarte multe de natura interacțiunilor celor doi, din ultimele zile.
  3. Dacă nici Nicolae Dică nu va fi apt medical, de echipă ar urma să se ocupe cel de-al doilea secund al lui Mirel Rădoi, Florin Constantinovici. Fostul rapidist este a treia opțiune, însă doar dacă rezultatul testului său va fi negativ, nu va fi considerat contact direct, iar opțiunile Rădoi și Dică nu vor fi posibile.
    .Cine-l înlocuiește pe Rădoi la echipa națională, dacă selecționerul nu se vindecă până pe 25 martie? Acestea sunt variantele oficialeDin staff-ul lui Mirel Rădoi mai fac parte Leo Toader – antrenor cu portarii și Horia Baciu – preparator fizic.

Există un precedent: Mihai Stoichiță, în locul lui Adrian Mutu

4.Varianta de avarie: Mihai Stoichiță! Directorul Comisiei Tehnice a FRF ar putea să îl înlocuiască pe selecționerul Mirel Rădoi, exact cum a făcut-o în cazul lui Adrian Mutu, la meciul din preliminariile Campionatului European de tineret, cu Malta. Cine-l înlocuiește pe Rădoi la echipa națională, dacă selecționerul nu se vindecă până pe 25 martie? Acestea sunt variantele oficiale

Atunci, tot staff-ul echipei a fost plasat în izolare, după ce unul dintre membrii săi, dar și unul dintre jucători a fost depistat pozitiv. Adrian Mutu a intrat în contact cu aceștia, așa că a fost plasat în izolare.

„Conform fișei postului, trebuie să îi suplinesc absența lui Mutu. O să continui ceea ce a făcut Mutu, exact ce a pregătit pentru meciul ăsta. Din păcate, el nu poate să vadă nici pe viu meciul. Altfel vezi la televizor, altfel în tribună. I-am și zis azi: «Băi, Adi, e munca ta, eu te reprezint acolo, tu ești președintele țării România U21. Eu sunt ambasadorul tău și fac ce spune președintele (n.r. Adrian Mutu)».

Au intrat în contact cu antrenorul secund infectat și toți sunt la Buftea acum, în izolare. Echipa s-a mutat la Marriot. Dar am înțeles că dacă testele de mâine dimineață vor fi negative, atunci ar putea sta pe bancă (n.r. Adrian Mutu și staff-ul său)”, a spus Mihai Stoichiță, la Digi Sport, la acel moment.