Cine transmite la TV El Clasico, Barcelona – Real Madrid

Gheorghiu Dan / 24.10.2021, 01:56
Cine transmite la TV El Clasico, Barcelona – Real Madrid

Primul derby al Spaniei care nu îi va avea în teren pe Lionel Messi sau pe Cristiano Ronaldo după mai bine de 15 ani se joacă în această seară pe Camp Nou. În lipsa celor doi, mai mulți fotbaliști de la cele două rivale se înscriu la succesiunea la tron.

Barcelona – Real Madrid, în direct la TV

Barcelona și Real Madrid se înfruntă în primul El Clasico al sezonului, unul programat în etapa a 10-a din LaLiga. Cele două echipe sunt în plină reconstrucție, după ce veniturile le-au fost afectate de pandemie, însă rivalitatea rămâne una la fel de mare ca de obicei. Barcelona – Real Madrid se joacă astăzi, de la ora 17:15, în direct pe Digi Sport 1, Look Sport +/4K și Telekom Sport 1.

El Clasico, din nou cu fani

Va fi primul El Clasico cu fani după două meciuri jucate cu porțile închise, din cauza pandemiei. Primul dintre ele s-a jucat exact acum un an și tot pe Camp Nou. pe 24 octombrie 2020, Realul lui Zidane se impunea pe Camp Nou cu 3-1.

Returul a avut loc în aprilie anul acesta și s-a jucat tot fără fani, pe Estadio Alfredo Di Stefano, pentru că Bernabeu era în renovare. S-a impus tot Realul, cu 2-1 de această dată. 60.000 de fani vor putea intra în această seară pe Camp Nou, adică 60% din capacitate. Vor fi chiar și suporteri ai oaspeților: 800 de susținători ai Realului au bilete la meci.

Războiul stelelor

După 16 sezoane în care a strălucit în derby-ul Spaniei, Messi nu mai face parte din lotul Barcelonei, după plecarea surprinzătoare la PSG din vară. Cristiano Ronaldo „dezertase” cu trei ani înainte și văduvea întreaga lume de marile întâlniri cu Messi. Tot în vară, de la Real a plecat și Sergio Ramos, un simbol al echipei din capitală și un aprig inamic al catalanilor.

Chiar și în lipsa lor, El Clasico 2021 are parte de strălucire. Adusă de mai mulți jucători din ambele tabere. La capitolul experiență, fiecare dintre cele două rivale are un atacant de superclasă. Benzema a marcat de nouă ori în primele opt etape și este locomotiva madrilenilor de la plecarea lui Cristiano.

Îl va avea în față pe Kun Aguero, fotbalist adus liber de contract în această vară. Argentinianul a fost accidentat și a debutat abia săptămâna trecută, dar este apt și are o carte de vizită impresionantă: 184 de goluri înscrise în 10 ani de Premier League la City.

Înfruntarea viitorului

Barcelona și Real mai au în comun o altă categorie de jucători: cei tineri, de mare perspectivă, cu potențial să devină marile staruri ale LaLiga în anii viitori. Ansu Fati are 18 ani, a semnat recent un nou contract și, abia revenit după o accidentare, a arătat o poftă extraordinară de joc și foame de goluri frumoase.

Vinicius jr. are 21 de ani și a explodat în finalul sezonului trecut. Anul acesta este în forma vieții sale: are cinci goluri în primele opt etape de campionat, plus alte două în Champions League. Driblingurile sale în foarte mare viteză stârnesc admirație în lumea întreagă.

În așteptarea marilor transferuri

Philippe Coutinho și Eden Hazard sunt cei mai scumpi jucători transferați vreodată de Barca și Real. Catalanii au plătit pentru brazilian 135 de milioane în 2018, iar Realul a dat 100 un an mai târziu pentru belgian. Nici unul dintre ei nu s-a ridicat vreodată la nivelul așteptărilor, cele două cluburi au încercat să-i vândă în vară, dar n-au reușit. Astăzi amândoi sunt apți și dau semne că ar vrea să joace și să-și justifice, în sfârșit, eforturile financiare făcute de cluburi.