Cine transmite la TV Emma Răducanu – Leylah Fernandez, finala feminină la US Open 2021

Gheorghiu Dan / 11.09.2021, 01:29
Cine transmite la TV Emma Răducanu – Leylah Fernandez, finala feminină la US Open 2021

Surprinzătoarea finală de la US Open din acest an le aduce față în față Pe Emma Răducanu și pe Leylah Fernandez. Cele două jucătoare, ambele născute în Canada, nu sunt între primele 50 ale lumii, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în era Open la Flushing Meadows.

Emma Răducanu – Leylah Fernandez, cu finala feminină a US Open, pe Eurosport 1

Emma Răducanu, jucătoarea cu tată român și cu mamă chinezoaică, a strâns deja o mulțime de fani în țara de origine a părintelui ei, iar aceștia o pot urmări la o oră convenabilă în finala US Open. Ultimul act de la Flushing Meadows la feminin se joacă în această seară, de la ora României 23:00, în direct pe Eurosport 1.

Este o finală cu totul neașteptată, între două jucătoare de 18 ani, Răducanu, respectiv 19 ani, Fernandez. Prima a început turneul american pe locul 150 în lume, iar a doua pe 73. Niciodată în istoria turneului american nu a existat un ultim act cu două jucătoare atât de slab clasate, însă presa de specialitate din întreaga lume s-a arătat încântată de jocul celor două rivale.

Povestea fabuloasă a Emmei Răducanu

Emma Răducanu s-a născut acum 18 ani în Canada, dintr-un tată român, Ioan, și o mamă chinezoaică, Renee. Părinții lucrau în domeniul financiar în Toronto, dar când Emma avea doi ani s-au mutat la Londra. Acolo a început puștoaica tenisul și a uimit încă din primele zile. Potrivit primei sale antrenoare, la cinci ani, majoritatea copiilor sunt foarte fericiți dacă lovesc mingea de câteva ori în timpul unei ședințe de pregătire.

Nu și Emma, care, la vârsta respectivă, putea să susțină deja schimburi de mingi destul de lungi cu antrenoarea sa. La insistențele mamei sale, și-a văzut și de școală, având note foarte bune și în prezent. Întreaga lume a auzit pentru prima dată de Emma Răducanu în luna iulie.

Sportiva de 18 ani, aflată la primul ei turneu de Grand Slam, a reușit să ajungă până în turul al patrulea la Wimbledon, acolo unde a cedat după ce, pur și simplu, s-a sufocat în meciul cu Ajla Tomljanovic și a părăsit terenul. Ulterior, a fost încurajată de o mulțime de nume mari ale sportului mondial, inclusiv de un fotbalist de top de la Manchester United.

Dacă va câștiga la US Open, Emma Răducanu va fi o adevărată eroina în Anglia: va deveni prima învingătoare într-un turneu de Grand Slam din această țară după 44 de ani.

Fernandez, o altă stea în devenire

Leylah Fernandez este născută tot în Canada și tot din părinți imigranți. Tatăl ei, Jorge, este ecuadorian, iar mama din Filipine. Spre deosebire de Emma, Leylah a rămas în Canada și a ajuns jucătoare profesionistă în urmă cu un an. La US Open a venit cu un titlu în palmares, câștigat la Monterrey în luna martie a acestui ani. Indiferent dacă se impune sau nu în finală, Fernandez va intra în top 40 WTA începând de luni.