El este fotbalistul căruia Emma Răducanu i-a mulțumit în mod public. Vedeta lui Machester United, sprijinul româncei

Olteanu Ștefan / 08.09.2021, 13:12

Emma Răducanu e din nou pe val după calificarea în sferturi la US Open și a ținut să îi mulțumească public lui Marcus Rashford, fotbalistul de la Manchester United care a susținut-o într-un moment dificil. Sportiva de 18 ani spune că mesajul venit din partea lui Rashford a surprins-o plăcut și i-a dat putere.

Marcus Rashford, fotbalistul căruia Emma Răducanu i-a mulțumit în public

Fotbalistul lui Manchester United a fost printre cele mai importante nume care au sprijinit-o pe Emma Răducanu după eliminarea de la Wimbledon. Deși a fost revelația ediției din 2021 și a ajuns până în optimi când nimeni nu se aștepta, Emma Răducanu a fost contestată de unele voci importante. Ea a abandonat în duelul cu Ajla Tomljanovic, după ce în setul secund i s-a făcut rău și nu a mai putut continua. Persoane publice ca John McEnroe, Kevin Pietersen sau Piers Morgan au pus sub semnul întrebării atunci capacitatea psihică a sportivei de a face față unei asemenea competiții la 18 ani.
La polul opus a fost Marcus Rashford, atacantul lui Manchester United, care a sărit în apărarea jucătoarei de tenis cu origini române:

Mi s-a întâmplat și mie. Când jucam pentru naționala sub 16 ani, contra Țării Galilor. Îmi aduc aminte și acum. Nu am nicio explicație și nu mi s-a mai întâmplat de atunci. Ar trebui să fii foarte mândră de tine. Țara e mândră de tine. Mă bucur că te simți mai bine”, scria Marcurs Rashford atunci, pe Twitter.

Emma Răducanu: „Am fost extrem de recunoscătoare când m-a consolat!”

La două luni distanță de înfrângerea de la Wimbledon, Emma Răducanu a reușit o nouă performanță uluitoare. S-a calificat în sferturi la US Open, unde se va duela cu Belinda Bencic.
Într-un interviu acordat pentru revista Vogue, Emma Răducanu a ținut să îi mulțumească public lui Marcus Rashford pentru mesajul frumos din iulie.

A fost foarte reconfortant în acel moment. Mă simțeam ca și cum aș fi dezamăgit pe toată lumea. Așa că am fost extrem de recunoscătoare atunci când m-a consolat în felul acela”, a spus Emma, potrivit The Sun.

Emma Răducanu sare în apărarea japonezei Naomi Osaka

Naomi Osaka a fost extrem de nervoasă în meciul cu Leylah Fernandez pe care l-a pierdut la US Open. A aruncat racheta de două ori, iar la conferința de presă de după a izbucnit în plâns.
De asemenea, nipona a spus că va lua o pauză de la tenis pentru a încerca să își rezolve problemele cu anxietatea. Emma Răducanu a ținut să îi ia apărarea colegei sale din circuitul WTA.

Dacă acesta este cel mai bun lucru pentru sănătatea ei mentală și starea ei de bine, atunci cred că este cel mai potrivit să facă acest lucru. Pentru că la finalul zilei, ești singură în această călătorie. Nu contează câți oameni sunt în jurul tău. Am fost foarte emotivă atunci când eram mică și nu vorbeam mai deloc. Dar făcând sport și având nevoie să fiu curajoasă pe teren, să nu am frică și să lupt, am câștigat forță interioară. Dacă ai lucrul acesta, atunci chiar poți obține ceea ce dorești”, a mai spus jucătoarea de tenis, conform aceleiași surse.

Cine e Emma Răducanu. Dezvăluiri din trecutul româncei care face senzație în tenisul mondial.