Cine transmite la TV meciul România – Islanda, din preliminariile pentru Cupa Mondială 2022

Gheorghiu Dan 11.11.2021, 03:36
Cine transmite la TV meciul România – Islanda, din preliminariile pentru Cupa Mondială 2022

Naționala României joacă astăzi una dintre cele două „finale” pentru barajul la Campionatul Mondial din Qatar. Tricolorii înfruntă Islanda în Ghencea.

România – Islanda, în direct diseară la TV, în preliminariile Cupei Mondiale 2022

Naționala României are nevoie de două victorii în ultimele două meciuri pentru a fi sigură de calificarea la barajul pentru Cupa Mondială 2022, din Qatar. Echipa lui Mirel Rădoi înfruntă în această seară Islanda, la București. Meciul se joacă în Ghencea, de la ora 21:45, în direct pe Pro TV.

Naționala a urcat pe locul secund în grupă după victoria cu Armenia, de luna trecută și și-o poate păstra fără emoții dacă își câștigă cele două meciuri rămase de jucat în grupa J: cu Islanda și, apoi, duminică, în deplasare, cu Liechtenstein. România are 13 puncte în clasament, iar urmăritoarele sale, Macedonia de Nord și Armenia, câte 12.

Calificare la baraj încă de azi

Există și scenariul optimist al unei calificări la baraj după meciul cu Islanda de azi. Cu un succes, reprezentativa antrenată de Mirel Rădoi ar face 16 puncte. Dacă Armenia – Macedonia de Nord, care se joacă tot astăzi, se termină la egalitate, ambele echipe ajung la 13 puncte, iar tricolorii au rezultate directe favorabile cu amândouă.

Dacă bate una dintre ele, ideal pentru România ar fi ca aceea să fie Armenia. Macedonia de Nord ar fi scoasă astfel din cursă, iar armenii ar rămâne la un punct în spatele nostru. Numai că ex-sovieticii joacă în utima etapă împotriva Germaniei, care rămâne un adversar redutabil, chiar dacă și-a asigurat deja calificarea direct la Mondialul din Qatar.

Dilema selecționerului

Evident, anunțul de la finalul meciului cu Armenia al lui Mirel Rădoi, conform căruia nu va continua după meciul cu Liechtenstein, pentru că îi expiră contractul și nu acceptă unul nou, este printre principalele subiecte din cantonamentul de la Mogoșoaia. Jucătorii se declară alături de selecționer.

„Este important să câştigăm aceste jocuri, foarte important. Apoi, cum am mai spus, i-am transmis susţinerea noastră, ne dorim ca el să rămână alături de noi, să mergem la baraj şi să încercăm să ne calificăm la Cupa Mondială alături de el. Sper să se răzgândească şi să fie alături de noi şi la meciurile următoare” – Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei României

Optimism tricolor

Naționala României are motive de optimism înaintea meciului cu Islanda din această seară. Toți jucătorii convocați de Mirel Rădoi sunt apți de joc, iar Islanda este departe de echipa care ne elimina de la barajul pentru Euro 2020, chiar dacă a trecut doar un an de atunci. În tur, România s-a impus la Reijkjavik cu 2-0.

Urmăriți Playsport.ro și pe