Clauza secretă a lui Dan Petrescu îi permite să plece de la CFR Cluj, dar nu la națională! Unde poate ajunge antrenorul fără să plătească nimic

Ștefănescu Dragoș / 24.12.2021, 16:56
Clauza secretă a lui Dan Petrescu îi permite să plece de la CFR Cluj, dar nu la națională! Unde poate ajunge antrenorul fără să plătească nimic

Dan Petrescu a decis să-și continue activitatea la CFR Cluj, refuzând preluarea postului de selecționer al naționalei României. Astăzi au apărut noi detalii despre clauza secretă a lui Dan Petrescu care îi permite totuși să plece gratis de la CFR Cluj.

Dan Petrescu a refuzat oferta FRF

FRF a așteptat până pe data de 20 decembrie răspunsul oficial al lui Dan Petrescu. Antrenorul CFR-ului a decis să rămînă pe banca clujenilor, refuzând astfel preluarea postului de selecționer al României. Unul dintre motivele care au decis ca Petrescu să refuze naționala este clauza de 400.000 de euro din contractul său cu CFR Cluj. Conducătorii FRF au declarat clar că nu sunt dispuși să achite nicio clauză pentru aducerea unui nou selecționer.

Astfel, oficialii FRF au fost nevoiți să-și îndrepte atenția către alți antrenori. Adrian Mutu și Edi Iordănescu sunt dați ca principali favoriți pentru postul de selecționer al naționalei.

Clauza secretă din contractul lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Impresarul lui Dan Petrescu, Nikolay Pîrneu, a făcut o dezvăluire uluitoare despre clauza secretă pe care o are tehnicianul. Impresarul a explicat într-un interviu acordat pentru Sport24, că Petrescu poate prelua o echipă din Rusia fără să fie achitată vreo clauză de reziliere.

Petrescu vrea să se întoarcă în Rusia pentru că n-a apucat să demonstreze ceea ce poate. Îi place să lucreze (n.r. în Rusia) datorită infrastructurii.

În acest moment nu ne-a contactat nimeni din Rusia, dar dacă se va ivi această oportunitate de la un club rus, Dan va pleca imediat, gratis, de la CFR Cluj”, a afirmat Pîrneu.

Dan Petrescu le-a pregătit în Rusia, pe Kuban Krasnodar (2010-2012 și 2016) și Dinamo Moscova (2012-2014).

Adrian Porumboiu, atac virulent la Dan Petrescu

Refuzul lui Dan Petrescu pentru postul de selecționer al României a declanșat un val de comentarii în fotbalul românesc. Fostul mare arbitru, Adrian Porumboiu, a lansat un atac dur la adresa antrenorului de la CFR Cluj. Fiind extrem de dezamăgit de atitudinea tehnicianului, Porumboiu susține că totul a fost ”un truc ieftin” prin care acesta  a vrut să demonstreze anumite lucruri. Fostul arbitru a dezvăluit că în spatele echipei din Gruia dar și al lui Răzvan Burleanu s-ar afla Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale.

Sunt uluit de ipocrizia pe care o manifestă Dan Petrescu. El este unul dintre cei mai buni antrenori pe care îi are România. Dar, după sceneta asta de prost gust… A fost un truc ieftin. Ce a vrut să demonstreze? Nici nu vreau să mai aud de el ca antrenor și ca om. Nu vreau să-i mai pronunț numele.

Să fii antrenorul echipei naționale e o mândrie, atât pentru el, cât și pentru suporterul echipei naționale.  Despre ce vorbim? Cel care este la CFR Cluj este Dîncu. El este și la Federație. Îi îndrumă toți pașii lui Burleanu. Cine este Dîncu? Este ministrul Apărării Naționale. Băi, atât de jos am ajuns…

Ei de ce s-au împotmolit de 400.000 de euro, care, oricum, nu ajungeau la Dan Petrescu? Dacă pleca în Ungaria sau la Chelsea, da, să plătească. Dar el pleca la naționala României”, a spus fostul mare arbitru, potrivit Digi Sport.ro.