Clauză uluitoare pusă de FC Barcelona, după ce a ajuns la un acord cu Pedri

Robert Zanfir / 14.10.2021, 19:21
Clauză uluitoare pusă de FC Barcelona, după ce a ajuns la un acord cu Pedri

Barcelona a anunțat că i-a prelungit contractul lui Pedri (18 ani). Noul star de pe Camp Nou are o clauză de reziliere astronomică: 1 miliard de euro cer catalanii pentru a rupe înțelegerea cu mijlocașul ofensiv.

Barcelona încearcă să își revină după epoca Messi. Plecat cu scandal la PSG, starul argentinian a lăsat clubul într-o criză fără precedent, lucru reliefat și în rezultatele din teren. Cu toate acestea, catalanii încearcă să-și revină din pumni. Iar prima mare veste oferită fanilor este prelungirea contractului lui Pedri.

Clauză uluitoare pusă de FC Barcelona, după ce a ajuns la un acord cu Pedri

Cumpărat de Barcelona în 2019, în schimbul a 20 de milioane de euro, Pedri a început să joace pentru fosta echipa a lui Messi în toamna lui 2020.

Pedri a ajuns între timp la o cotă de 80 de milioane de euro, iar Barcelona anunță prelungirea înțelegerii care ar fi expirat anul viitor. Clubul condus de Joan Laporta i-a fixat o clauză gigant: 1 miliard de euro. Clauza este una record pentru catalani și mai poate fi regăsită doar în dreptul câtorva jucători, între care Karim Benzema.

Pedri, care tocmai a fost nominalizat pe lista celor 30 de favoriți la Balonul de Aur, și-a prelungit contractul până în 2026.

În sezonul trecut, mijlocașul spaniol a fost titular aproape în toate cele 52 de meciuri jucate pentru echipa pregătită de Ronald Koeman. Pedri a jucat în acest an și la Campionatul European 2020, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Un alt jucător de care se leagă speranțele Barcelonei este Gavi. Puștiul a împlinit în august abia 17 ani și a debutat pentru Barcelona în meciul cu Getafe, iar de atunci a prins minute la fiecare meci jucat la formația catalană.

Ansu Fati, Ronald Araujo sau Ousmane Dembele sunt alți fotbaliști pentru care Barcelona pregătește contracte noi.

Isco, de la Real Madrid la Barcelona?

Barcelona ar putea să dea o mare lovitură rivalei istorice. Isco ar fi dorit pe Noua Camp, iar catalanii ar fi început deja demersurile de convingere a jucătorului. Potrivit presei din Spania, de acest lucru s-ar ocupa Pique, colegul de la națională a lui Isco.

Isco nu reușește să pătrundă în primul 11 al Realului nici în mandatul lui Carlo Ancelotti, după ce a făcut tușa și cu Zinedine Zidane.

Isco, care a fost jucător de bază în echipa Realului, care a triumfat de 4 ori în ultimii 5 ani în Liga Campionilor, are o cotă de piață de doar 18 milioane de euro.