FC Barcelona e gata să-i dea lovitura marii rivale, Real Madrid. Pe cine vrea să transfere Joan Laporta

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.10.2021, 19:34
FC Barcelona e gata să-i dea lovitura marii rivale, Real Madrid. Pe cine vrea să transfere Joan Laporta

FC Barcelona traversează o perioadă foarte delicată din punct de vedere financiar. Ca urmare a acesteia, catalanii ar putea pierde 4 dintre cei mai importanți jucători în următoarea perioadă de transferuri.

Este vorba despre Marc-Andre Ter Stegen, Sergino Dest, Pedri și Frenkie de Jong. Recent, în presa din Catalunya a apărut informația conform căreia ei ar fi doriți de Bayern Munchen.

FC Barcelona încearcă să se acopere cu un fotbalist de la marea rivală

Astfel că oficialii clubului catalan încearcă să găsească soluții de înlocuire a una dintre ei în cazul în care într-adevăr s-ar confirma unele dintre mutări. Potrivit catalanilor de la El Nacional, Isco ar fi considerat varianta ideală de înlocuire a lui Frenkie de Jong sau Pedri în mijlocul terenului, în cazul în care aceștia ar pleca de pe Camp Nou.

În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv spaniol a intrat de mai mult timp în dizgrații la Real Madrid. Atât sub comanda lui Zinedine Zidane, cât și acum, în perioada lui Carlo Ancelotti.

Conform sursei citate, de intermedierea acestui transfer s-a ocupa chiar coechipierul lui Isco din naționala Spaniei, Gerard Pique. Fundașul central al Barcelonei i l-a propus lui Laporta pe jucătorul marii rivale.

Mai mult, Pique este convins că această mutare are șanse foarte mari să se facă. El susține că Isco ar da Real Madrid pe Barcelona „cu ochii închiși”. În condițiile în care nu reușește sub nicio formă să-și facă loc în echipa de pe Santiago Bernabeu.

Există totuși un impediment major în calea acestei mutări. Președinții celor două cluburi, Joan Laporta și Florentino Perez, au un „pact de neagresiune”, în cadrul căruia ei s-au angajat să nu își „vâneze” jucătorii unul altuia.

Isco poate pleca gratis de pe Santiago Bernabeu în ianuarie

Totuși, Isco mai are contract cu Real Madrid până în iunie 2022. Așa că el va putea semna cu orice echipă dorește din postura de jucător liber de contract încă din ianuarie 2022.

Astfel că madrilenii ar putea trece peste orgoliul de a nu ceda jucători la marea rivală pentru a nu-l pierde gratis pe pe jucător. Conform sursei citate, Real Madrid ar solicita 15 milioane de euro pentru a se despărți în ianuarie de Isco.

Asta după ce în vară au dorit 20 de milioane, însă nimeni nu a achitat această sumă. Pe site-ul de specialitate Transfermarkt, Isco este cotat la 18 milioane de euro.

Isco a fost jucător de bază în echipa Realului care a câștigat de 4 ori în 5 ani trofeul UEFA Champions League. De asemenea, el a mai câștigat cu gruparea blanco două titluri și o Cupă a Spaniei.

FC Barcelona pleacă de pe Camp Nou! Decizie de ultimă oră luată de conducerea catalanilor