Club din Liga 1, amenințat cu desființarea. Prima reacție a grupării din play-out: “Sunt momente grele în istoria clubului nostru”

Giosanu Catinca / 11.05.2021, 10:00
Club din Liga 1, amenințat cu desființarea. Prima reacție a grupării din play-out: “Sunt momente grele în istoria clubului nostru”

Oficialii au reacționat după ce s-a vehiculat că echipa de Liga 1 trece prin momente extrem de dificile. Este vorba despre cei de la FC Hermannstadt. Despre aceștia s-a scris că să se desființeze în cazul în care retrogradează. Managerul sportiv, Radu Neguț, recunoaște că sunt momente grele în istoria clubului pe care îl reprezintă.

Club din Liga 1, amenințat cu desființarea

Jurnaliștii de la ProSport au scris, luni după-amiază, că au stat de vorbă la FC Hermannstadt, atât cu jucători, cât și cu oameni din staff și că toți au avut nemulțumiri. Pe jucători i-ar fi deranjat, în primul rând, faptul că nu au fost deloc plătiți pe anul 2021. Motivul este unul incredibil: se așteaptă desființarea echipei, arată sursa anterior citată.

Jucătorii au cerut conducerii să fie plătiți. La una dintre ședințele avute, Radu Neguț (n.r. manager sportiv FC Hermannstadt) a venit în vestiar și ne-a explicat de ce nu ne luăm salariile. Ne-a zis în felul următor: «Într-o lume normală trebuia să fiți plătiți, dar noi trăim într-o lume normală?». În momentul ăla toți am rămas șocați. Ce mai puteam spune.”, a declarat unul dintre jucătorii lui Hermannstadt, conform sursei citate.

Prima reacție a grupării din play-out

Ei bine, după toate aceste speculații a venit și reacția oficilă a clubului. Era de așteptat ca oficialii să reacționeze, mai ales că vestea că echipa antrenată de către Eugen Beza ar putea să se desființeze a stârnit numeroase controverse în rândul fanilor.

Jucătorii s-ar fi plâns că odată cu venirea lui Radu Neguț în conducerea clubului au apărut mai multe „bisericuțe” în echipă.

Când a venit Neguț la echipă primul lucru a fost să-i ia banderola de căpitan lui Viera și să i-o dea lui Răzvan Dâlbea, că el e cu ei și poate să-i facă pe mai mulți jucători să nu comenteze la deciziile conducerii. Așa cum este și decizia de acum când nu suntem plătiți.”, ar fi spus unul dintre fotbaliștii legitimați la echipa din Sibiu.

Noi probleme în Liga 1. Clubul Hermannstadt trece printr-o perioadă extrem de dificilă
Noi probleme în Liga 1. Clubul de fotbal Hermannstadt trece printr-o perioadă extrem de dificilă

“Sunt momente grele în istoria clubului nostru”

După zvonurile apărute, reprezentanții clubului sibian au ieșit public pentru a lămuri situația. Conducerea FC Hermannstadt a precizat că nu există intenţia de desfiinţare a clubului. Mai mult, oficialii susțin că restanţele salariale sunt ”doar” pe ultimele trei luni.

În urma apariţiei unui articol din presa centrală, în care sunt făcute aprecieri despre restanţele salariale din cadrul clubului nostru, dar şi alte speculaţii despre viitorul A.F.C.Hermannstadt în fotbalul românesc, venim cu următoarele precizări importante:

  • în cea mai mare parte, rămânerea echipei în Liga 1 depinde de fotbaliştii din lot şi mai ales de cei care sunt selectaţi de antrenori să evolueze în cele două meciuri care au mai rămas de disputat în play-out-ul Ligii 1.”, se arată în comunicatul FC Hermannstadt.

”Au fost achitate mai multe datorii”

Gruparea a subliniat că luna trecută s-au achitat mai multe datorii pentru se obţine licenţa pentru sezonul viitor.

  • restanţele salariale înregistrate la FCH sunt cumulate pe ultimele trei luni, nu pe ultimele cinci luni, aşa cum este scris în articolul mai sus menţionat.
  • conducerea A.F.C.Hermannstadt nu intenţionează desfiinţarea clubului, iar în sprijinul acestei afirmaţii aducem la cunoştinţă că pe 26 aprilie 2021 au fost achitate mai multe datorii, în valoare de 400.000 de euro, tocmai pentru a obţine licenţierea pentru sezonul următor.

Sunt momente grele în scurta istorie a clubului nostru, dar avem încredere că vom trece cu bine şi vom rămâne puternici! Mulţumim tuturor suporterilor care ne-au transmis încurajări!”, se mai arată în comunicat.