L-a făcut „maimuțoi” și un nou scandal de rasism izbucnește în Liga I. Scene incredibile după Chindia – Hermannstadt

Moldoveanu Camelia / 17.04.2021, 18:57
L-a făcut „maimuțoi” și un nou scandal de rasism izbucnește în Liga I. Scene incredibile după Chindia – Hermannstadt

La meciul Hermannstadt – Chindia Târgoviște au avut loc momente foarte tensionate între jucători. Eugen Beza a vorbit despre noul scandal de rasism izbucnit în Liga1. Totul ar fi pornit de la replica lui Andrei Pițian către Romario Pires.

L-a făcut „maimuțoi”! Jucătorul de la Chindia este acuzat de rasism

Andrei Pițian este acuzat de rasism
Andrei Pițian este acuzat de rasism

Meciul Hermannstadt – Chindia Târgoviște s-a încheiat 0-2, după o înfruntare la Buzău. Romario Pires, jucătorul sibienilor, a fost la un bas să se ia la bătaie cu un jucător de la echipa adversă. Se pare că, după fluierul final, Andrei Pițian i-ar fi adresat câteva replici dure lui Pires, lucru care a pornit un adevărat scandal.

Andrei Pițian, jucătorul celor de la Chindia este acuzat de rasism. El i-ar fi spus „maimuțoi” colegului de la Hermannstadt, Romario Pires. Mai mult, se pare că jucătorul celor din Târgoviște ar fi făcut și câteva semne obscene.

Romario a refuzat să mai ofere interviu la finalul jocului și a transmis motivul supărării. Se pare că Pițian i-ar fi spus: „Ce faci așa, ca un maimuțoi?”

Eugen Beza a povestit ce s-a întâmplat între cei doi jucători

Eugen Beza, antrenorul echipei Hermannstadt, a oferit un interviu pentru digisport.ro, în care lămurește incidentul dintre cei doi. Se pare că este vorba despre un nou scandal de rasism în Liga 1.

Am intrat încrezători, am vrut să nu pierdem, dar din păcate am luat gol pe contraatac. După pauză am schimbat strategia, dar din păcate am primit și al doilea gol, la care am rămas fără cuvinte. Ținând cont de experiența noastră.

Este regretabil ce s-a întâmplat. sunt jucători care se vor mai întâlni pe teren. Din nefericire, eram chiar acolo lângă Romario, a venit Piţian din tribună, l-a provocat pe Romario, n-am înţeles de ce. Am vorbit cu el înainte şi l-am felicitat pentru sezonul bun pe care l-a avut.

Am văzut când a venit şi i-a făcut nişte semne obscene. Avea ceva cu el din tribună, l-am auzit pe Piţian cum zicea că Romario provoacă. E regretabil că un jucător care a făcut un sezon bun a apelat la astfel de gesturi.

Eu n-am auzit, dar Romario susține că au fost scandări rasiste. Eu, personal, n-am fost foarte atent la conflict. Eram supărat pentru situația jocului, n-am mai fost atent la ei. Doar am văzut gesturile făcute de Pițian, dar n-am auzit ce și-au spus după acel moment.”, a spus Eugen Beza, după meci.

Andrei Ovidiu Pițian este născut pe 16 noiembrie 1995. El este un fotbalist român care joacă ca centru-spate sau mijlocaș defensiv pentru Chindia.