Colaps financiar pentru Barcelona. Au apărut cifrele care lansează ipoteza unui faliment

Ștefănescu Dragoș / 07.10.2021, 12:27
Colaps financiar pentru Barcelona. Au apărut cifrele care lansează ipoteza unui faliment

FC Barcelona tranversează o perioadă foarte grea atât din punct de vedere sportiv cât și financiar. Datoria clubului catalan, care a ieșit la iveală zilele acestea, prezice un adevărat colaps financiar pentru Barcelona.

Colaps financiar pentru Barcelona

Problemele de la FC Barcelona încep să se adâncească din ce în ce mai mult. După ce l-au pierdut în vară pe starul Leo Messi, catalanii se confruntă cu o serie neagră de rezultate în campionat dar și în Champions League.

În afara problemelor de pe plan sportiv, Barcelona are mari dificultăți financiare. Însuși președintele Joan Laporta afirma de curând că Barcelona a adunat în ultimii ani datorii de peste 1,2 milarde de euro. Conform celor de la Dailymail, clubul catalan a raportat în mod oficial o pierdere de 481 de milioane de euro pentru sezonul precedent. Scăderea veniturilor de la Barcelona a fost de 26 %. Restricțiile provocate de pandemia de COVID-19 au afectat toate cluburile lumii. Conducerea catalanilor speră ca totul să revină la normal în următoarele luni.

Barcelona încearcă să acopere golul lăsat de plecarea lui Leo Messi

Leo Messi s-a despărțit în această vară de FC Barcelona. Superstarul argentinian a scris pagini de istorie pe ”Camp Nou” în ultimul deceniu. Evoluțiile de excepție ale lui Messi au ajutat Barcelona să devină una dintre cele mai puternice echipe ale Europei. Astfel, despărțirea de Leo Messi a reprezentat pentru clubul catalan un adevărat cutremur.

Conducerea Barcelonei încearcă din răsputeri să suplinească golul lăsat de plecarea lui Messi. Cum situația finaciară a clubului nu este deloc stabilă, conducătorii catalani intenționează sa facă mutări în următoarea perioadă de mercato. Conform celor de la Mundo Deportivo, Barcelona va avea bani de transfeuri în iarnă, când plănuieşte să-i transfere pe Dani Olmo de la RB Leipzig şi pe Raheem Sterling de la Manchester City.

Dani Olmo (23 de ani) a crescut în La Masia, celebra academie a catalanilor, dar nu a apucat să joace pentru echipa mare.

Situația lui Raheem Sterling (26 de ani) la Manchester City nu este deloc confortabilă. De la începutul sezonului, Sterling a fost rezervă în majoritatea meciurilor. Pep Guardiola i-a preferat pe Jack Grealish și Gabriel Jesus în defavoarea englezului. În această situație, un transfer la Barcelona ar fi de bun augur pentru fotbalistul englez. Manchester City ar fi dispusă să-l cedeze pe Sterling sub formă de împrumut și chiar să-l vândă. Englezul mai are contract cu ”cetățenii” până în anul 2023. Sterling este cotat la 90 de milioane de euro de Transfermarkt.