Comportamentul violent al lui Ionel Ganea a căpătat proporții de la o vârstă fragedă. Dezvăluiri incredibile despre fostul atacant al României

Bădulescu Silvian / 20.12.2021, 13:31
Comportamentul violent al lui Ionel Ganea a căpătat proporții de la o vârstă fragedă. Dezvăluiri incredibile despre fostul atacant al României

Ionel Ganea a fost unul dintre cei mai buni atacanți români de după 2000. Acesta a marcat goluri peste goluri în România, iar în străinătate a jucat pentru echipe precum Wolverhampton Wanderers sau Stuttgart.

El a fost întotdeauna un jucător temperamental și nu există doar un moment în care el și-a ieșit din fire. Cel mai cunoscut episod, probabil, este cel în care Ganea, atunci legitimat la Timișoara, l-a strâns de gât pe arbitrul tușier Mudura.

„I-a tras niște pumni, deși era cu zece ani mai mare”

Prezent la GSP Live, Gabriel Stan, fost antrenor al lui Ionel Ganea la FC Brașov, a vorbit despre un episod mai puțin știut despre acesta. Atacantul a fost legitimat la echipa de sub Tâmpa în perioada 1994-1996, iar episodul a avut loc în stagiunea 1994/1995.

Atunci, Ionel Ganea a avut ceva de împărțit cu Dorel Purdea, căpitan la momentul respectiv pentru brașoveni, dar și cu zece ani mai mare.

Avea 21 de ani, se pregătea foarte bine. La vârsta aia, făcea ordine în vestiar. Ăștia mai bătrâni tot vociferau, că aveau de primit niște bani. Purdea era căpitanul echipei. La un moment dat, în baie, s-a luat de ăștia tineri, că nu-și văd de treabă, că din cauza lor n-au bani pentru familie.

L-a jignit pe Ganea, iar ăsta i-a tras niște pumni, deși Purdea era mai mare cu zece ani. L-a pus la punct, de atunci am avut liniște în vestiar tot timpul. I s-a mai întâmplat treaba asta lui Ionel și la alte echipe, le avea cu astea. Totuși, era un băiat foarte drept, imprevizibil în anumite momente, dar corect” a declarat acesta la emisiune.

Fostul său antrenor a spus că ar fi trebuit să se ia măsuri disciplinare, dar nu s-a pus problema de așa ceva.

Nu e bine să te bagi, că trebuie să iei o măsură. Trebuia să-l dau afară pe Ionel, dar nu realizam nimic. Am zis că a fost ceva între ei și am lăsat-o așa”.

Episodul Dorel Mudura, cel mai cunoscut

Ionel Ganea este cunoscut pentru astfel de episoade. De-a lungul timpului, acesta a fost de multe ori în centrul atenției din punct de vedere al violenței. Cel mai cunoscut episod al acestuia este fără dar și poate cel din 2007.

Atunci, la un meci între Politehnica Timișoara și Rapid București, atacantul legitimat la gruparea viola l-a strâns de față și l-a lovit cu pumnul în coaste pe arbitrul tușier Dorel Mudura.

Acesta a vorbit despre incident, la aproape 15 de ani de atunci, în cadrul emisiunii lui Ovidiu Ioanițoaia.

Ionel Ganea a spus că totul „a fost fabricat”.

Din toată lumea, doar el a văzut că eu l-am lovit pe Săpunaru. Faza era la nu știu câți metri de el, era pe partea cealaltă. Nici observatorul care era acolo, la câțiva metri, n-a văzut. A fost fabricat totul!” a spus acesta.

După acel incident, Ganea a fost suspendat pentru 16 etape.