Concluziile FRF după eliminarea prematură a echipei U 19. „Aici suferim”

Olteanu Ștefan / 26.06.2022, 11:08
Concluziile FRF după eliminarea prematură a echipei U 19. „Aici suferim”

Prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță (68 de ani), FRF a tras concluziile după eliminarea prematură a echipei naționale U 19 de la Campionatul European din Slovacia. „Tricolorii” mici au terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Italia și țara gazdă, cu trei eșecuri pe linie.

Capitolul la care s-a decis confruntarea Slovacia U19 – România U19 1-0. Concluziile FRF după eliminarea prematură a echipei de la European

România U19 și-a luat, vineri, adio de la Campionatul European, dar și de la barajul pentru Cupa Mondială U20 din Indonezia, după ce a fost învinsă de Slovacia U19, scor 0-1, iar la scurt timp după încheierea acestui turneu final, FRF a tras concluziile.

„Tricolorii” mici au încheiat cu o înfrângere toate duelurile din Grupa A: 1-2 cu Italia, 1-2 cu Franța și 0-1 cu Slovacia.

Ultima partidă, cea împotriva țării gazdă, a fost de departe cea mai dureroasă, deoarece singurul gol a venit în minutul 90+5. Iar dacă România ar fi smuls un egal, s-ar fi calificat la barajul pentru Mondialul U20 din Indonesia.

Mihai Stoichiță spune că elevii lui Adrian Văsâi au fost inferiori din punct de vedere fizic și aici s-a pierdut jocul contra Slovaciei:

Eu zic că le-am fost superiori (n.r. slovacilor), dar din punct de vedere fizic au fost peste noi. Aici suferim în fotbalul românesc. Asta e principala carență. Nu ducem lipsă de mobilitate.

Nu poți să faci fotbal fără să fii bine pregătit fizic, pentru că mi se pare că duelurile le pierdem ușor din cauza acestui factor. Trebuie să ai o pregătire ca să reziști 90 de minute. Am suferit în partea de final a partidelor. Ar trebui să punem mai mult accent pe pregătirea fizică a jucătorilor”, a transmis directorul tehnic al FRF, la Pro Arena.

Stoichiță vede partea plină a paharului la U19 și trage un semnal de alarmă pentru prima reprezentativă

Oficialul FRF nu s-a declarat dezamăgit de rezultatele naționalei U19. Faptul că „tricolorii” mici nu au pierdut la scor împotriva unor selecționate mult mai valoroase, precum Franța sau Italia, îl face pe Mihai Stoichiță să spere că viitorul sună bine:

Le-am zis că viața de juniori s-a terminat. Pentru voi începe o viață mai grea, aceea de senior, să confirmati educația pe care v-au dat-o antrenorii. Au 19 ani, nu mai sunt copii. S-a terminat perioada notițelor fotbalistice.

Poate ar fi putut să joace câteva meciuri dacă ar fi câștigat cu Slovacia. Enes Sali, un puști de real talent și Radaslavescu la fel. Să joace în crema echipelor Europei acum. Să meargă cu capul sus.

Pentru echipa de juniori nu cred că e lună neagră. A jucat de la egal cu Franța, Italia și din întâmplare cu țara gazdă (n.r. a pierdut). Am fost în primele opt echipe din Europa. Luna neagră a fost pentru echipa națională (n.r. de seniori), dar nu pentru cea de juniori. Toți fotbaliștii au trecut prin aceste momente”, a mai adăugat Mihai Stoichiță, potrivit sursei citate.

Rareș Ilie, concluzii dure după cele trei eșecuri ale României U19 de la European: „Ce să înveți? Normal că e vorba de mentalitate”.